Pittsburgh, Calgary en Arizona boeken uitzege, mijlpaal voor Crosby


NHL Recaps Face-Off

Drie duels afgelopen nacht, met aflevering 317 van ‘The Pennsylvania Cold War’. Sydney Crosby noteerde punt 1100. Marko Bok praat jullie bij.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 2-5

Niet alleen de eer stond op het spel bij Philadelphia – Pittsburgh, maar ook de koppositie in de Metro divisie. Het werd een mooie editie. Phil Kessel opende de score met een late goal in de eerste periode. De Flyers antwoordden met twee snelle goals, waarna de Penguins weer gelijk maakten. Conor Sheary stond vijftien duels droog, maar scoorde afgelopen nacht de 3-2 en 4-2 en was dus weer eens belangrijk voor zijn team. Sidney Crosby gaf drie assists en de derde was zijn 1100e punt in de NHL, 404 goals en 696 assists in 850 duels. Evgeni Malkin mocht de 5-2 nog maken (mb)

Buffalo Sabres – Calgary Flames 1-5

David Rittich was achttien seconden verwijderd van zijn eerste shut-out, toen Casey Nelson de 5-1 maakte. Erg zonde, maar de Flames hadden verder geen enkele moeite met de Sabres. Vijf verschillende doelpuntenmakers, negen spelers met minimaal een assist, dat zijn cijfers die de Sabres nooit halen. Sam Bennett werd verkozen tot man of the match (mb)

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 1-2

Vancouver bakte er helemaal niks van tegen Arizona en kwam er nog bijna mee weg ook. Clayton Keller gaf de Coyotes laat in de eerste periode de voorsprong uit een powerplay, waarna Jussi Jokinen de gelijkmaker nog maakte. In periode twee en drie gebeurde er weinig, maar de Coyotes waren beter. De beloning kwam, Derek Stepan scoorde met 58 seconden op de klok over (mb)

Previous Zevenklappers Avangard, SKA en Jokerit; Lokomotiv bijna in volgende ronde
Next David Backes (Boston Bruins) drie duels geschorst