Heel veel goals, Taylor Hall gaat maar door en Dallas zakt weg


NHL Recaps Face-Off

Negen duels, met een hoop goals en een paar verrassende uitslagen. Marko Bok, Jonathan van Osta en Rik Bruijnius praten je weer bij.

Boston Bruins – Detroit Red Wings 6-5

Boston en Detroit troffen elkaar voor de 600e (!) keer en het werd een prachtig duel. Na exact 52 seconden was het al 2-0 voor de Bruins, maar de Red Wings knokten zich terug naar 2-2. Ook een 2-4 en 3-5 achterstand werd ongedaan gemaakt en zodoende kwam er een overtime aan te pas. Brad Marchand werd de held, hij scoorde de winnende goal en meteen zijn hattrick. Samen met twee assists was hij bij 5 goals betrokken. Torey Krug scoorde er ook twee. Anthony Mantha had vier punten voor de Red Wings (mb)

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 6-4

Zes goals voor de New Jersey Devils, dan is de kans 100% dat Taylor Hall zijn streak heeft verlengd. En jawel, wedstrijd 26 op rij met een punt op het scoresheet. De Devils waren superieur tegen de Canadiens en stonden halverwege de wedstrijd met 6-1 voor. Trevor Zajac had drie punten, Hall twee en Sami Vatanen ook twee. Daarna mocht Montreal de score dragelijk maken en dat lukte, onder andere door twee goals van Jacob de la Rose (mb)

New York Rangers – Winnipeg Jets 3-0

De New York Rangers kregen Patrick Laine op bezoek en dat hebben ze geweten. Alle goals werden door de vliegende Fin gemaakt en Jets goalie Steve Mason stopte ook nog eens alle schoten van de Rangers. Laine heeft nu dertien goals gemaakt in de laatste negen duels en schiet twintig procent van zijn schoten raak (mb)

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 4-1

Wat een start! Slechts zestien seconden en de eerste goal was gescoord. Hoewel de Blue Jackets iets later in de eerste periode nog een keer scoorden, bleek het spel off-side te zijn en werd de goal afgekeurd. In de tweede periode wisten de Knights terug te komen, maar dat bleek ook het enige goal van de avond te worden. Een overtuigende winst op een verrassend tegenvallende avond van Vegas. Met de winst weet Columbus de tweede wild card positie in de Eastern Conference te behouden. (jo)

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 5-4 (OT)

De Florida Panthers waren goed op dreef deze avond. Hoewel Tampa Bay met een breakaway een mooie kans kreeg, wist goalie Roberto Luongo de puck met een indrukwekkende save uit het net te houden. Nadat Tampa Bay verder was uitgelopen tot een 4-2 voorsprong, wisten de Panthers in de derde periode al snel terug te komen tot een 4-4 stand. Het was uiteindelijk Brayden Point die voor Tampa Bay de wedstrijd wist te beslissen met zijn goal op de rebound in overtime. (jo)

Nashville Predators – Dallas Stars 2-0

Goalie Pekka Rinne was de man van de wedstrijd. Hij maakte 26 reddingen om Dallas op nul te houden. Ryan Hartman en Nick Bonino maakten de goals voor Nashville. Is er iets mis bij Dallas? Vorig seizoen het meest scorende team, dit seizoen ook behoorlijk bezig, maar in acht van de laatste elf wedstrijden scoorden ze maar twee of minder goals. Dat wordt moeilijk winnen in de NHL. Nu staan ze nog drie punten los op de eerste wild card plek in de Western conference, maar hoe lang nog? (rb)

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 6-2

Na een powerplay goal vroeg in de eerste periode wisten de Wilds de wedstrijd tegen de Hurricanes te domineren. Na de vier goals in de tweede periode (in de eerste vier minuten) was de stand met 5-0 duidelijk: Carolina was uitgespeeld deze avond. Pas na negen minuten in de derde periode wist Philip Di Giuseppe de Hurricanes weer in het spel te plaatsen, maar baten mocht het niet. Met de winst heeft Minnesota vanavond haar positie op de derde plaats in de Central Division iets verstevigd. (jo)

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 2-1

Chicago wint na negen seconden in de verlenging van Colorado. Jonathan Toews was de gevierde man. Goalie J-F Berube maakte 33 reddingen voor Chicago en was dus ook een belangrijke factor in de overwinning van vandaag. Erik Gustafson zette Chicago op voorsprong en Nathan McKinnon scoorde voor Colorado de gelijkmaker. Semyon Varlamov was goed voor 25 reddingen (rb)

Anaheim Ducks – Washington Capitals 4-0

Anaheim staat niet bekend om hun aanvallende hockey, maar wat ze doen is uiterst effectief. Afgelopen nacht hadden ze maar achttien schoten, maar ze wonnen met 4-0 van de Capitals. Adam Henrique, Hampus Lindholm, Rickard Rakell en Nick Ritchie scoorden de goals, John Gibson stopte alle schoten (mb)

Previous AHOUD Devils Nijmegen schakelt HYC Herentals uit
Next Zevenklappers Avangard, SKA en Jokerit; Lokomotiv bijna in volgende ronde