Grote zeges voor Nashville, Tampa Bay en Toronto


NHL Recaps Face-Off

Veel wedstrijden afgelopen nacht, Marko Bok, Cor Machielsen, Rik Bruijnius en Sven van der Oost praten jullie bij

Boston Bruins – St. Louis Blues 3-1

Boston goalie Tuukka Rask heeft van zijn laatste negentien gestarte wedstrijden een punten reeks van negentien. Zeventien winst en twee keer minimaal een punt na overtime. Vandaag was hij weer goed voor 32 reddingen. Collega goalie van St. Louis Jake Allen maakte in deze 42 reddingen maar dit was niet genoeg om te winnen vandaag. De beide goalies waren de sterren van de avond maar toch kwamen voor de Bruins David Krecji, Patrice Bergeron en David Backes en voor de Blues Jayden Schwartz op het scorebord terecht.

RB

Buffalo Sabres – Florida Panthers 2-4

Verdediger Keith Yandle had voor Florida een groot aandeel in de wedstrijd met een goal en twee assists. De wedstrijd ging gelijk op als we het aantal schoten op doel zien 32-32. Het verschil zat in de scherpte voor de goal. Florida  scoorde twee keer uit een powerplay op zeven mogelijkheden en Buffalo deed dit één keer uit drie (RB)

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 4-3

Rookie Nico Hischier was de man van de wedstrijd door anderhalve minuut voor het einde de winnende goal te scoren. Voor Philadelphia was dit al weer het derde verlies op rij. Hier kon rookie goalie Alex Lyon in zijn eerste start niets aan veranderen ondanks zijn 18 reddingen (RB)

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 0-4

New York is de Maple Leafs goed gezind, na een 5-0 zege op de Islanders gisteren, werd het vandaag 4-0 tegen de Rangers. Justin Holl scoorde gisteren bij zijn debuut de 5-0 en vandaag opende hij de score voor Toronto. James van Riemsdyk, Patrick Marleau en Zack Hyman zorgden ervoor dat er na 23 minuten al de eindstand op het bord stond. Curtis McElhinney stopte alle 25 schoten van de Rangers (mb)

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 2-0

Carolina won met 2-0 van de Canadiens en goalie Cam Ward pakte voor het eerst in 36 duels weer eens een shut-out. Brett Pesce speelde zijn 43e duel van het seizoen, maar scoorde nu pas zijn eerste goal van het seizoen. Brock McGinn verdubbelde de score vlak voor tijd en bezorgde daarmee de Hurricanes de derde zege op rij (mb)

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 2-1 OT

De Senators wonnen na zes nederlagen weer eens, al was het via overtime. Er gebeurde vooral veel rondom de strafbanken, maar veel goals vielen er niet in deze wedstrijd. Bobby Ryan scoorde de 1-0, waarna de Ducks in de slotminuut de gelijkmaker maakten. Erik Karlsson maakte na 32 seconden in overtime de winnende goal (mb)

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Twee goalies die ervoor zorgden dat het een spannende wedstrijd bleef. Marc-André Fleury maakte 26 saves, Connor Hellebuyck maakte er 28 en die leverde voor de Jets in ieder geval een puntje op. In overtime was het David Perron die ervoor zorgde dat de Golden Knights het record voor meeste overwinningen van een nieuwe franchise nu al in handen hebben met 34 stuks. De goals in reguliere speeltijd werden gemaakt door Joel Armia en Kyle Connor voor de Jets. Voor de Knights waren het Reilly Smith en Eric Haula. CM

Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 4-7

Mike Smith, de goalie van de Flames, kon het bolwerken tot aan het eind van de tweede periode. Toen was de stand 4-3 in het voordeel van de Flames door goals van Michael Ferland, Mikael Backlund, Sean Monahan en Matt Stajan. De drie van Tampa werden gemaakt door Brandon Coburn, Matthew Peca en Alex Killorn. Daarna werd Smith in de derde periode binnen zes minuten drie keer gepasseerd door wederom Cory Conacher, Steven Stamkos en wederom Alex Killorn en kon hij op de bank gaan plaats nemen. Lightning’s Andrei Vasilevskiy kreeg 46 schoten te verwerken en stopte er 42. CM

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 3-4 OT

27 seconden voor het einde zorgde Connor McDavid ervoor dat in ieder geval een puntje werd behaald tegen de Avalanche. Na een 1-3 achterstand na twee periodes waren het hij en Drake Caggiula die er 3-3 van maakte. Tussendoor werd er wederom een goal van de Oilers afgekeurd voor goalie interference. In overtime was het J.T. Compher die een slordigheidje van Darnell Nurse afstrafte. Jonathan Bernier maakte 29 saves en Al Montoya, die voor het eerst startte in de goal van de Oilers, deed dat 27 keer.  CM

Arizona Coyotes – Dallas Stars 1-4

Na drie wedstrijden droog te hebben gestaan konden de Stars eindelijk weer een overwinning noteren. Arizona Coyotes werd op de pijnbank gelegd en verloren daarmee voor de derde keer dit seizoen van de ploeg uit Dallas. Opvallend was dat de Coyotes maar achttien schoten op goal hadden. Antti Raanta stond niet op goal bij Dallas. Hij was betrokken bij een auto ongeluk op weg naar de arena en was daardoor de hele wedstrijd afwezig. (SO)

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 4-2

Grote man aan de zijde van de Canucks was Brendan Gaunce. Hij noteerde twee goals voor de thuisploeg. Vancouver goalie Jacob Markstrom was goed voor 26 saves. (SO)

Nashville Predators – Los Angeles Kings 5-0

Alweer een shutout voor Pekka Rinne van de Preds. De tweede op rij voor de Finse goalie. De Kings vielen behoorlijk tegen. Aanvallend kon er geen vuist gemaakt worden, getuige de negentien schoten op goal. Ook verdedigend hield het niet over. In de eerste periode incasseerde de ploeg uit LA drie goals in een tijdsbestek van 7 minuten. (SO)

Previous WK U18: Mexico verslaat Spanje, monsterzege Kazachstan
Next Preview: Finale Beker van België: Bulldogs vs HYC