Rangers doen het in overtime tegen Panthers in game twee


Foto: Twitter New York Rangers

Game twee van de Eastern Conference Final werd wederom een low-goal scoring game met dank aan de fantastische goalies van beide teams. Met bijzonder kattig gedrag probeerde Florida de Rangers te ontregelen maar in a New York Minute tijdens overtime veranderde de dreigende donderwolk boven Madison Square Garden in een strak Rangers-blauwe hemel:  2-1 voor New York en 1-1 in de series.

LEES OOK: Edmonton wint op bezoek bij Dallas na tweede overtime

New York Rangers – Florida Panthers 2-1 OT (stand in de series 1-1)

In de voorbeschouwing op de match voorspelde analist en Norris Trophy-winnaar P.K. Subban dat New York de Panthers zou verslaan als het aankomt op het aantal hits in de wedstrijd. En zo geschiedde. Rangers coach Peter Laviolette zette breekijzer Matt Rempe (tien minuten ijstijd, negen hits) weer in lijn vier en alleen al zijn aanwezigheid maakte het publiek in New York wild. De kittens ontvingen 51 hits en zetten zelf 42 keer hun nageltjes in het Rangersvlees.

In periode één pakte New York in de vijfde minuut de voorsprong na een geweldig fraaie hit van Alex Lafreniere op Florida ’s Carter Verhaeghe (goal). Met een subtiel tic tac toe werd vervolgens  Vincent Trocheck (goal en assist) vrij gespeeld. Hij kon van dichtbij de puck in het halflege doel van Florida ‘s uitblinker Sergei Bobrovsky (28 saves, 0.933%) schuiven. En daar zagen we de zwakke plek van de Panthers: discipline. Valse kater Carter Verhaeghe toonde zijn ware gezicht en beukte uit frustratie Trocheck na zijn goal meteen in zijn gezicht. Die negeerde hem waardoor Verhaeghe de feestende New Yorkers opzocht en weer begon te krabben. Dat zinde Ranger Lafreniere helemaal niet en hij waste Verhaeghe even flink de oortjes. En toen meldde Trailer Trash-Kid Matthew Tkachuk zich met een wurggreep bij de onschuldige Trocheck.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Het gevolg was dat zowel Verhaeghe als Tkachuk in de Sin Bin verdwenen en New York alleen Lafreniere hoefde te missen. Door deze onnodige powerplay tegen verloor Florida kostbare minuten in de jacht op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk toch tegen het einde van de eerste periode. Tijdens een powerplay voor Florida (ze hebben geweldige special teams) brachten Sam Bennet (assist) en Anton Lundell (assist) Verhaeghe in stelling en hij deed waar hij het beste in is: scoren. 1-1 en einde periode één.

overtime winner

Dat in periode twee en drie niet gescoord werd, was absoluut de verdienste van de goalies. Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin (26 saves, 0.963%) en Bobrovsky waren in reguliere tijd niet te verslaan. En toen kwam overtime. New  Yorks Barclay Goodrow (goal) pakte op geweldige wijze een hoge pass van Trocheck uit de lucht en ontving de puck via een listig één-tweetje met Jacob Trouba (assist) terug. Met een waanzinnig hard en fraai geplaats schot knalde Goodrow de puck vervolgens in de rechterwinkelhaak van het doel van Bobrovsky. Madison Square Garden ontplofte. We have a series on our hand, next stop: Sunrise, Florida.

 

 

Previous Canada, Zwitserland, Tsjechië en Zweden naar halve finale
Next Dallas verslaat Edmonton in game twee