Edmonton naar tweede ronde, Dallas staat op matchpoint


Foto: Twitter Edmonton Oilers

Nog maar drie plekken zijn er te verdelen in de tweede ronde van de play-offs NHL. Edmonton plaatste zich zojuist met een 4-3 overwinning in game vijf op de Los Angeles Kings. De overige drie plekken komen uit de wedstrijden Toronto – Boston, Vancouver – Nashville en Dallas – Vegas. Vegas begon met een 2-0 voorsprong in de eerste ronde maar inmiddels staan de Dallas Stars op matchpoint. Zij wonnen vannacht met 3-2 in game vijf van de gouden ridders.

tekst gaat verder onder de video

De captain van Edmonton Oilers Connor McDavid kwam weer in een elite lijst te staan.

LEES OOK: Carolina, Colorado zijn door, Nashville, Toronto overleven game vijf

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3-2 (stand in de series 3-2 DAL)

De Dallas Stars behaalden een cruciale overwinning tegen de Vegas Golden Knights in game vijf waarmee ze een 3-2 voorsprong in de serie namen. Jason Robertson’s goal laat in de tweede periode zorgde voor een 3-2 overwinning voor de Stars in het American Airlines Center. Goals van Mark Stone en William Carrier scoorden voor de Knights. Maar een powerplay goal van Matt Duchene en een goal van Yevgeni Dadonov zorgde in de eerste periode voor een 2-2 stand.

De serie gaat nu terug naar Vegas voor game zes, waar de Golden Knights zullen moeten winnen om er een game zeven uit te halen want de Stars staan op matchpoint.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-3 (EDM wint de series 4-1)

De eerste periode gebeurde er niet veel. De 1-0 kwam via Evander Kane tot stand, maar de 1-1 vlak voor de eerste break was een curieuze. Vladislav Gavrikov speelde de puck diep via het plexiglas, maar de puck stuiterde zo voor de stick van Alex Laferriere en die kon de puck in het lege doel schuiven want Oilers goalie Stuart Skinner was al achter het doel gaan staan om de puck te verwerken. L.A. pakte in de tweede periode een 2-1 voorsprong via Blake Lizotte. Hij dook achter de verdediging op terwijl Darnell Nurse en Cody Ceci druk naar voren zette. Dat gebeurt wel vaker bij die twee. Lizotte ontving een strakke pass van Viktor Arvidsson en klopte Skinner in de verre hoek blocker side. Maar toen pakte de Kings een aantal straffen. En dat moet je tegen de Oilers niet doen. Die hebben het hoogste powerplay percentage in de eerste ronde van de play-offs namelijk 45%.

Leon Draisaitl scoorde de gelijkmaker al was daar videobewijs voor nodig. ‘Big Save Dave’ Rittich maakte inderdaad een grandioze save maar de handschoen inclusief puck was over de lijn. De 3-2 voorsprong werd niet erkend als een powerplay goal. Eveneens van Leon Draisaitl want die was vier seconden nadat de Kings weer met vijf spelers op het ijs stonden. De 4-2 door Zach Hyman (zijn zevende goal in de play-offs al) was drie seconden na de officiële powerplay tijd. In de slotfase lukte het L.A. om de aansluitingstreffer te maken met de goalie van het ijs. Adrian Kempe veranderde een schot van richting maar het was niet genoeg om er een zesde wedstrijd van te maken.

Previous Ook Estland is te sterk voor Nederland, vierde nederlaag op rij
Next Toronto verslaat Boston, op naar game zeven