Ottawa komt terug van 3-0 achterstand tegen Nashville en won in overtime


Dag 106 van de NHL had maar een wedstrijd waarbij Ottawa terug kwam van een 3-0 achterstand en uiteindelijk Nashville in overtime versloeg.

LEES OOK: Winst voor St. Louis na overtime tegen L.A., Seattle verslaat Columbus

Ottawa Senators – Nashville Predators 4-3 OT

Claude Giroux  scoort de winning goal in de verlenging met een one-timer vanaf de cirkel. Tim Stutzle  en Brady Tkachuk hadden elk een doelpunt en een assist, en Drake Batherson scoorde voor Ottawa Senators (19-25-2), die 5-2-2 zijn na een losing streak van vijf wedstrijden. “We hebben onze volwassenheid getoond door alle lessen die we hebben geleerd”, zei Tkachuk, de aanvoerder van Ottawa. “In het verleden had het ons pijn kunnen doen, maar we hielden ons aan het spelplan, en legden echt de nadruk op het als een team doen in plaats van het individueel te doen.” Joonas Korpisalo maakte 17 reddingen als vervanger van Mads Sogaard, die drie doelpunten toestond op elf schoten en na de eerste periode naar de kant werd gehaald.

“Ik wilde niet wachten omdat ik denk dat we een beetje een schok nodig hadden”, zei Senators-coach Jacques Martin over het wisselen van Sogaard. “Misschien om de rest van de jongens wakker te maken. Dus we veranderden onze keepers, veranderden onze lijnen en begonnen een beetje fris en probeerden echt wat meer druk te zetten. Ik denk dat onze verdedigersmeer knepen, en ik dacht dat we meer aanhoudende druk hadden en in staat waren om te profiteren”. “Onze keeper maakte ook een paar grote reddingen. Korpisalo maakte een paar belangrijke reddingen toen we een paar fouten maakten. Ik vond het een geweldige teamprestatie.”

gevaarlijkste tussenstand in ijshockey

Filippus Tomasino had een doelpunt en een assist, Michaël McCarronen en Jakov Trenin hadden gescoord, en Juuse Saros maakte 31 saves voor de Predators (26-22-2), die vier van hun laatste vijf wedstrijden verloren (1-3-1). “Ze wilden het iets meer in de tweede periode. Ik dacht dat vermoeidheid toesloeg [voor ons]”, zei Nashville-coach Andrew Brunette. “We zijn hier een beetje aan het rekken geweest en onze benen waren er niet helemaal, en toen werden onze hersenen uitgeschakeld in een paar situaties, face-offs, kregen we twee face-off-doelpunten tegen, een soort gemakkelijke aanval.

Maar we toonden een beetje lef op het stuk waarvan we weten dat we ons spel niet hadden, maar [we] hebben een manier gevonden om een punt te pakken.” McCarron bezorgde de Predators een 1-0 voorsprong op 8:26 van de eerste periode. Roman Josi’s dump-in nam een vreemde stuiter van een staander achter het net en sprong uit in de gleuf, waar McCarron het in één keer langs Sogaard schoot. Tomasino schaatste om Senators-verdediger Thomas Chabot heen  en reed naar het net, waarbij hij de puck over de handschoen van Sogaard chipte om er 2-0 van te maken.

comeback kids

“Ik denk dat we veel kunnen leren van vanavond, vooral hoe we wedstrijden kunnen afsluiten”, zei Tomasino. “Ik denk dat we dit in de toekomst niet kunnen laten gebeuren.”Trenin tipte een  schot van Dante Fabbro om  er 3-0 van te maken. Het was zijn eerste doelpunt in zeventien wedstrijden. “In deze competitie, als je met 3-0 voorstaat en zelfs als je met 3-0 achterstaat, weet je dat het team dat achterstaat er hard uit zal komen, het zal een push maken”, zei Josi, de aanvoerder van de Predators.

Niemand is blij om de eerste pauze in te gaan met een 3-0 achterstand, dus we wisten dat ze een push zouden maken en we moeten gewoon beter zijn dan dat.” “Parker Kelly was in de kleedkamer aan het motiveren, de leiders en dat soort dingen”, zei Batherson over de discussie in de eerste pauze. “‘Kells’ hield een goede toespraak en zorgde ervoor dat de jongens in vuur en vlam werden gezet. Je vindt het geweldig om te zien.”

and the winner is

Giroux zei: “Ik herinner me de woorden niet, maar Parker is een man die extreem hard werkt en als hij praat, wordt hij gerespecteerd in de kleedkamer. Maar weet je wat, je kunt zien dat andere jongens ook een beetje meer vocaal zijn en dat is wat je nodig hebt. Het kunnen niet altijd dezelfde jongens zijn.” Batherson nam een cross-crease pass van Tkachuk, wachtte Saros af en stopte de puck rond het linker leg-guard van de doelman om het op 5:21 van de tweede periode op 3-1 te brengen. “Ik denk dat we behoorlijk gefrustreerd waren nadat we de laatste wedstrijd flink hadden verloren.(7-2 tegen de New York Rangers op zaterdag) en in de eerste wedstrijd naar buiten kwamen en met 3-0 achterstonden”, zei Batherson.

“We moesten iets doen.” Stutzle nam een centrerende pass van Mathieu Joseph op  de rush en versloeg Saros handschoen zijde met een wrister om de stand op 3-2 te brengen. “Ik denk dat ze ons gewoon hebben overtroffen, Ottawa was gewoon het betere team”, zei Josi. “In de tweede kregen we min of meer wat we verdienden. Om de een of andere reden speelden we ons spel niet in de tweede.”

 

Previous Amsterdam Tigers Women kwamen nu beter voor de dag tegen Memmingen
Next Shutouts voor Columbus en San Jose