Red Wings met Sprong shutout Columbus, eerste winst Washington


Dag zeven van de NHL had vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong bijna en kwartier ijstijd had. Sprong had in totaal negentoen shifts. Corey Perry zijn eerste goal in een Blackhawks shirt meteen de game winner was en Washington zijn eerste overwinning boekte met shootouts.

LEES OOK: Anaheim verslaat Carolina, Ottawa heeft geen moeite met Tampa

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 0-4

De Wings pakten hun eerste uitzege van het seizoen en hun tweede overwinning op rij. Het was een kleine masterclass waarbij Daniel Sprong tot een kleine 15 minuten ijstijd kwam (net als de vorige wedstrijden) en de 4-0 zege kwam vrij eenvoudig tot stand. Ook had Sprong een plus een. Geen schot op doel. Achterin vielen Moritz Seider en James Reimer (shutout 23 saves) positief op en voorin was het aanvoerder Dylan Larkin die er bovenuit stak. Naast Larkin scoorde ook Shayne Gottisphere, Michael Rasmussen en Andrew Copp. De Jackets werden tureluurs gespeeld door een Detroit in balans: zowel defensief als offensief. Dat de Jackets niet de sterkste tegenstander zijn relativeert de uitslag enigszins. Niettemin: prima resultaat voor Detroit.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Florida Panthers 3-4

Als er tot nu toe één wedstrijd is die ook dit seizoen het belang van een goede goalie bevestigt dan is het wel deze waarin Sergei Bobrovsky in periode één en twee de Panthers op onnavolgbare wijze redde terwijl aan de overkant bij enkele uitbraken de Panthers lekker uitliepen naar een 3-0 voorspong. Toen in periode drie de 4-0 viel leek de wedstrijd gespeeld. Maar toen gaven met name Jack Hughes en Jesper Bratt namens de Devils wat extra gas en duwden ze de Panthers met de rug tegen de muur: 4-3. Bobrovsky hield echter stand en sleepte met katachtige reddingen de zege uit het vuur voor Florida. De Devils kwamen close…but no cigar.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Arizona Coyotes 2-1

The poor against the posh. De coyotes maakten het de Rangers behoorlijk lastig. Chris Kreider scoorde namens New York de 1-0 (prachtige pass van Mika Zibanejad). Tijdens powerplay in periode twee bracht Clayton Keller met een prachtige goal de Coyotes op gelijke hoogte. Halverwege de derde periode maakte Artemi Panarin voor de Rangers de beslissende winnende treffer (een ketser via de verdediging van de Coyotes zelf). Arizona kreeg aan het einde van periode drie met een penaltyshot de gelijkmaker op een presenteerblaadje maar goalie Igor ‘de Verschrikkelijke’ Shesterkin hield formidabel stand (hoor in de samenvatting het publiek zijn naam scanderen). Voor de Rangers een sobere overwinning en voor de Coyotes een zuur verlies.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 1-4

De Leafs werden thuis in Toronto door de Blackhawks even met beide voetjes op de grond gezet. Ondanks dat met een 36 – 29 shots on goal-verhouding de Leafs de overhand leken te hebben, was Chicago efficiënter, harder en overtuigender. Op John Tavares na was de aanvalslinie van de Leafs geen schim van de afgelopen twee wedstrijden. Chicago daarentegen walste met redelijk gemak over de defensie van de Leafs heen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Calgary Flames 3-2 SO

Washington speelde weer eens Dr. Jekyll and mr. Hyde. In de eerste periode overklaste de Flames de Capitals met een 2-0 ruststand en een shots on goal-ratio van 17-3. Toen kwam periode twee en de Capitals sloegen via Sonny Milano’s prachtige assist terug met de aansluitingstreffer van Matthew Philips (ex-Flames).
Een assist van diezelfde Philips stelde nog voor het einde van periode twee Connor McMichael in staat de gelijkmaker te scoren. Na een reeks gemiste kansen over en weer tijdens de derde periode en overtime hadden de Capitals goalie Darcy Kuemper nodig om via de shoot-out de Flames te verslaan.

Previous Anaheim verslaat Carolina, Ottawa heeft geen moeite met Tampa
Next Sabres, Oilers winnen voor het eerst dit seizoen, shutout Flyers, Islanders