First blood voor Vegas na winst op Florida game een

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De eerste wedstrijd om de Stanley Cup werd een prooi voor Vegas Golden Knights die met 5-2 wonnen van Florida Panthers mede dankzij wederom een uitstekende goalie Adin Hill.

Vegas Golden Knights – Florida Panthers 5-2 (stand in de finale 1-0 VGK)

Florida had een van de langste pauze ooit, tien dagen,  tussen de winst in de Western Conference Finale en de start van de Stanley Cup Finale en dat was te merken. Ondanks de eerste goal van de wedstrijd door Eric Staal shorthanded. Tegen het einde van de eerste periode wist Vegas gelijk te maken door een powerplay goal gescoord door Jonathan Marchessault. In de tweede periode pakte Vegas de voorsprong doordat halverwege de wedstrijd Shea Theodore. Een mooie spin-o-rama deed en van afstand binnen schoot. Het was zijn eerste play-off goal en wat voor een. Maar Florida deed wat Vegas in de eerste periode deed. Namelijk laat in de periode scoren. Elf seconden voor de buzzer was het Anthony Duclair die vanuit een face-off five hole scoorde.

Het verschil werd door Vegas gemaakt in de derde periode. Dat deed de 18.432 fans in de T-Mobile Arena goed. Na 47 minuten was het Zach Whitecloud en na 53 minuten Vegas aanvoerder Mark Stone die de stand naar 4-2 tilde. De goal van Stone was een staaltje oog hand coördinatie. Hij stopte de puck met zijn stick hoog in de lucht en zo gauw de puck op de grond lag. Haalde Stone meteen uit voor de 4-2. Daarna werd het even onvriendelijker wat 48 strafminuten opleverde. En Reilly Smith scoorde met een empty netter. Twee minuten voor tijd en zette de eindstand op het scorebord met de 5-2.