Tilburg hangt in de touwen maar is nog niet K.O.


Wedstrijd twee van de Tilburg Trappers in de kwartfinale van de Oberliga play-offs tegen Starbulls Rosenheim was weer een bloedspannende wedstrijd maar aan het eind wonnen weer de Duitsers.

Tilburg Trappers – Starbulls Rosenheim 2-3

In de eerste periode bleef het nog 0-0 ondanks twee keer powerplay voor Tilburg en een keer voor de Bulls. Beide goalies hielden hun netten nog droog. Cedric Andree stopte voor Tilburg veertien schoten en voor Rosenheim deed dat Andreas Mechel die er elf stopte.

#50 Andreas Mechel Foto: Arie Leeuwesteijn

Bij aanvang van de tweede periode ging het mis voor de Trappers. Een uitstekende passing play van Rosenheim eindigde bij Maximillian Vollmayer die de puck hoog in het doel schoot en vier minuten later lag ook de 2-0 achter Cedric Andree. De Sloveen Klemen Pretnar haalde uit vanaf de blauwe lijn en Andree leek de puck te stoppen met een spectaculaire glove save, maar de puck stuiterde toch het doel in. Na vier minuten in de tweede periode was de stand 0-2 in het voordeel van de Duitse bezoekers die ook nog 250 supporters hadden meegenomen op de lange 833 kilometer reis. Gelukkig deed Tilburg al snel de aansluitingstreffer scoren. Een strakke pass van Danny Stempher belande bij Reno de Hondt en die liet van dichtbij goalie Andreas Mechel kansloos.

Een belachelijke hit van Dominik Kolb zorgde voor wat vuurwerk halverwege de wedstrijd. Hijzelf kreeg een game misconduct en Michael Knaub was zo onverstandig de strijd aan te gaan met Jordy Verkiel. Voor de stand veranderde er niets. Want ondanks de powerplay die Tilburg kreeg van drie minuten waarvan veertig seconden 5-on-3 waren ze niet in staat om daar gebruik van te maken. De schoten verhouding in de tweede periode was 12-om-11 in het Tilburgse voordeel.

Wat zat er nog in het vat de laatste periode?

Kon Tilburg het nog spannend maken of was Rosenheim weer te sterk? Terwijl Tilburg begon met een powerplay in de derde periode ging na honderd seconden Ties van Soest de strafbank op voor holding. Vijf seconden voor het verlopen van de man meer situatie wist Norman Hauner het miniscule gaatje te vinden boven de blokker arm van Cedric Andree en eerlijk is eerlijk het was de mooiste goal van de avond. Wat een schot leverde Hauner af. Hij zette de Bulls op een 3-1 voorsprong. De aansluitingstreffer voor Tilburg viel veel te laat. 48 seconden voor het einde was het Mikko Virtanen die een pass van Brett Bulmer binnen wist te schuiven. En zoals Tilburg coach Doug Mason aangaf na de wedstrijd het verschil werd gemaakt door de special teams. Bij de 5-on-3 hield de Duitse goalie zijn ploeg op de been met twee fantastische reddingen.

Previous Washington lijkt uitgeschakeld voor play-offs na nieuwe nederlaag
Next Sprong scoort goal nummer 20, Bruins winnen Presidents Trophy