Binnington door het lint, Colorado verslaat Toronto


Dag 149 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Blues goalie Jordan Binnington weer door het lint ging, Colorado en Toronto een echte play-off wedstrijd er van maakte, met de winst voor Colorado en Alexander Ovechkin nu op 402 goals staat.

 

LEES OOK: Oilers Draisaitl 100 punten, San Jose uitgeschakeld voor play-offs

Anaheim Ducks – New York Islanders 3-6

Vijf goals achter elkaar voor de New York Islanders was ruim voldoende om de Anaheim Ducks te verslaan. Brock Nelson had twee goals en Kyle Palmeiri was goed voor vier punten (1G, 3A).

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Minnesota Wild 5-8

Minnesota Wild pakte een nieuw franchise record door voor de veertiende keer op rij minimaal een punt te hebben gepakt in een wedstrijd. Blues goalie Jordan Binnington kreeg een matchpenalty voor zijn gedrag en Pavel Buchnevich scoorde een hattrick voor St. Louis. Voor Minnesota pakte Ryan Hartman (2G, 1A) en Joel Eriksson (1G, 2A) drie punten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche 1-2 SO

Maple Leaf Morgan Reilly zette Toronto al snel op een voorsprong maar Mikko Rantanen zorgde met een powerplay goal voor de 1-1. Daarna hielden beide goalies hun netten droog maar tijdens de shootouts was het Colorado captain Nathan McKinnon degene die de game winning shootout achter Leafs goalie Ilya Samsonov schoot.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Buffalo Sabres 5-4 SO

De tussenstanden van 0-2, 1-3 en 2-4 waren niet voldoende voor de Sabres om de winst binnen te halen. Tom Wilson scoorde de 4-4 in de slotminuut. En Evgeny Kuznetsov en T.J. Oshie scoorde beide een shootout.

Previous Oilers Draisaitl 100 punten, San Jose uitgeschakeld voor play-offs
Next Sprong scratch, Calgary verslaat Vegas, McDavid 57 goals