Heerenveen met ruime overwinning naar plek twee, Geleen verslaat HYC

Bene League

Twee inhaalwedstrijden in de BeNe League. Gaat Heerenveen Den Haag voorbij in strijd om plek twee om het thuisvoordeel te hebben tot en met de halve finales. En de laatste wedstrijd voor Geleen in de reguliere competitie voordat de play-offs los barsten. Heerenveen won ruim met 9-1 van Leuven en Geleen won met 4-1 van Herentals.

CHIEFS LEUVEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 1-9

Heerenveen speelde de uitwedstrijd tegen Leuven in eigen huis aangezien Leuven geen ijs beschikbaar had. Het werd een eclatante 9-1 overwinning waarbij de eretreffer voor de Chiefs werd gescoord door Ezekiel Estrada. Lars den Edel scoorde twee goals. En Floris van Elten scoorde zijn eerste goal in het shirt van de Flyers. Jasper Nordemann was goed voor een goal en twee assists. Net als Mike Collard, Trevor Hunt, Roope Nikkila, Lennart Vosmer en Henri Ruotsalainen. Met deze ruime overwinning is Heerenveen gestegen naar de tweede plaats in de BeNe League en heeft nu het thuisvoordeel tot en met de halve finale in de play-offs. Mits ze nog minimaal twee punten halen uit de laatste twee wedstrijden. Ervan uitgaande dat Den Haag zijn laatste wedstrijd morgenavond wint. Tegenstander Leuven heeft net als Mechelen nog twee wedstrijden te spelen waarbij Leuven twee punten voorsprong heeft in de strijd om plek zes.

Flyerslive.tv

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – HEYLEN VASTGOED HYC 4-1

De Eaters kunnen zich alvast op gaan maken voor het drieluik tegen HYC. Het ziet er naar uit dat Herentals op de vierde plek eindigt en met de winst in de laatste wedstrijd was en blijft Geleen op plek vijf. Geleen dacht de score te openen maar de goal werd afgekeurd door de scheidsrechter. De eerste beste straf in de wedstrijd na vier minuten leverde wel een goal op voor Herentals. Tijs Vreijs kreeg een assist van zijn broer Lowie Vreijs voor de 1-0. Tien minuten later was er weer een straf aan de kant van de Limburgers, maar dit keer leverde het wel de gelijkmaker op. Shorthanded wist Cody van Lierop HYC goalie Arne Waumans te passeren.  Vanuit rechts kon Martijn Geerligs opstomen ongehinderd naar de goal van HYC en met een hard schot verdween de puck in de winkelhaak boven de vanghandschoen van Waumans. Op de powerplay in de laatste minuut van de tweede periode kon Lars van Sloun profiteren van een derde rebound. Het slotakkoord was in de laatste minuut van de wedstrijd ook nog voor Geleen. Lars van Sloun scoorde zijn tweede goal van de avond met een empty netter.

#9 Lars van Sloun Foto: Ronald Jans