Heerenveen heeft geen moeite met gehavend Geleen


Bene League

Op 1 februari stond de inhaalwedstrijd in de BeNe League gepland tussen Heerenveen en Geleen. Het werd een ruime overwinning voor de Friezen tegen een gehavend team uit Limburg.

LEES OOK: Debutant België verslaat Bulgarije en wint voorlopig zilver

UNIS FLYERS HEERENVEEN – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 7-1

Geleen kwam met maar drie verdedigers naar Heerenveen. De 1-0 viel al snel in deze inhaalwedstrijd. Via de rug van Eaters goalie Deniz Mollen wist Henri Ruotsalainen te scoren. Op de powerplay wist Pippo Limnell Finocchiaro vanuit de rechterhoek de 2-0 te maken. In de veertiende minuut van de eerste periode viel ook de 3-0. Mike Collard won een puck battle aan de boarding en stelde Viktor Nordemann in staat om te scoren.

In de tweede periode werd het al snel 4-0. Trevor Hunt schoot op doel en Mike Collard kon de puck van richting veranderen. Een giveaway in het eigen verdedigings vak leverde voor Heerenveen een tegentreffer op. Roland Loos zei dank u wel en scoorde de 4-1. Vlak na de treffer van Geleen kreeg men de uitgelezen kans op de 4-2 door een penalty shot voor Nick Guiney. De puck ging alleen langs de verkeerde kant van de paal voor de Limburgers. Daarna was het op de powerplay wederom Pippo Limnell Finocchiaro die vanuit dezelfde rechterhoek gezien vanuit de Limburgse goalie de stand op 5-1 bracht.

Hattrick Ruotsalainen.

Met nog twee goals in de derde periode maakte Henri Ruotsalainen zijn hattrick compleet.

Flyerslive.tv

Highlights UNIS Flyers – Snackpoint Eaters Limburg

Previous Debutant België verslaat Bulgarije en wint zilver
Next Boston verslaat Toronto en Carolina wint van Buffalo