Leuven verslaat Mechelen, Liège wint van Neuwied


Bene League

Op zaterdag 21 januari waren er twee wedstrijden waaronder een in de BeNe League en een voor de Inter Regio Cup. Liège had geen moeite met Neuwied wat op bezoek kwam en Mechelen verslikte zich in Leuven.

LEES OOK: Nederland verslaat Groot Brittanië met 3-1

LIEGE BULLDOGS IHC – EHC NEUWIED 4-1

De eerste periode was een vrij rustige periode waarbij Liège de voorsprong pakte door Olaf-Jan Schoningh. In de tweede periode scoorde de Duitse bezoekers via Marco Bozzo de 1-1. Vlak daarna kregen de Duitsers de kans om de voorsprong uit te bouwen want Boet van Gestel kreeg een major penalty voor cross-checking. Vijf minuten powerplay leverde wat kansen op maar de Waalse goalie Troy Passingham stond zoals zo vaak weer uitstekend te keepen. Tijdens de Duitse powerplay wist Yoren de Smet shorthanded de tweede goal achter oud Oberliga goalie Jan Guryca te schieten. Tijdens de derde periode zorgde Milan Jurik ervoor met twee goals dat de eindstand van 4-1 op het scorebord verscheen.

#37 Milan Jurik foto : Robert Bos

MECHELEN GOLDEN SHARKS – CHIEFS LEUVEN 4-7

Na twintig minuten in de eerste periode waren er al vier goals gescoord. Drie voor de thuisclub en een voor de bezoekers. Alec James zette de bezoekers op voorsprong. Maar Arne van Espen, Verners Egle en Boris Adriaenssens zette de thuisclub op een 3-1 voorsprong. Na veertig minuten was er nog steeds een twee goals verschil voorsprong voor de Mechelaren. Zowel Alec James als Verners Egle scoorde beide hun tweede van de avond. De sportdrank in de tweede rust pauze had de mannen uit de universiteitsstad Leuven in ieder geval goed gedaan. Maar lieft vijf unanswered goals werden er gescoord. Ezekiel Estrada, Dries Blockx, Robbe Delport, Loic Dury en Basim Laermenas zorgden voor de goals. Leuven gaat met deze winst over Mechelen heen in de stand van de BeNe League. Maar vanavond 22 januari kan Mechelen op bezoek bij Leuven proberen om revanche te nemen.

Chiefs Leuven Alec James
#7 Alec James Foto: Robert Bos
Previous Nederland verslaat Groot Brittanië met 3-1
Next Sprong verliest met Seattle, McDavid 40 goals, Wheeler 900 punten