Den Haag verliest bij Herentals, Liège wint weer in Mechelen

Bene League

Zondag 11 december twee wedstrijden in de BeNe League en een voor de Inter Regio Cup. Leuven ontving Neuwied en verloor. Een gekort Den Haag moest de meerdere erkennen aan Herentals en net als vorige week verloor Mechelen wederom van Liege.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – LIEGE BULLDOGS IHC 2-6

Na een enerverende eerste twintig minuten gingen Mechelen en Liège rusten met een 2-2 stand. Milan Jurik en Bryan Henry scoorden voor de Walen. En voor de Golden Sharks waren Boris Adriaenssens en Verners Egle trefzeker. In de tweede periode liep Liège uit. Wederom dezelfde doelpuntenmakers als in de eerste periode. Bryan Henry en Milan Jurik. Was het in de eerste periode Henry met de powerplay goal en in de tweede was het Jurik met de powerplay goal. Ook in de derde periode wisten de mannen uit Liège twee keer te scoren. Bryan Henry maakte zijn hattrick compleet met zijn derde treffer in minuut 58 en daarvoor had Oscar Delbrassine de stand op 2-5 gebracht.

#95 Bryan Henry Foto: Robert Bos

CHIEFS LEUVEN – EHC NEUWIED 5-7

Met maar vijftien spelers waren de Duitsers uit Neuwied afgereisd naar de Belgische universiteitsstad Leuven. Thorben Beeg zette de bezoekers op een 1-0 voorsprong maar voor het einde van de eerste periode stond de thuisclub op voorsprong door goals van Warre Vanmontfort en Dries Blockx. Halverwege de wedstrijd hadden de Duitsers een 3-2 voorsprong opgebouwd na goals van Dustin Schneider en Janeck Sperling. Maar twee goals van Iniaz Steyaert zorgde na veertig minuten ijshockey voor een 4-3 voorsprong van de Chiefs.

In minuut 45 scoorde de bezoekers twee goals binnen achttien seconden waardoor zij weer een voorsprong pakte. Dennis Appelhans en de tweede goal van Janeck Sperling zorgde voor de stand 4-5. Al binnen een dikke minuut was het captain Dries Blockx die ook zijn tweede van de avond maakte en de stand weer op 5-5 bracht. Zeven minuten voor tijd scoorde Jeff Smith de 6-5 voor de Duitsers en een empty netter van Alexander Zaslavski zorgde ervoor dat het afgelopen weekend Neuwied een 100% score behaalde in de Inter Regio Cup.

#75 Alexander Zaslavski Foto: Facebook Neuwied Baren

HEYLEN VASTGOED HYC – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 3-1

Bij Den Haag ontbraken zes spelers. Het positieve was dat Jay Huisman weer het ijs op kon. Hij scoorde ook de enige goal van Den Haag. Wannes Moons had Herentals op voorsprong gezet in de eerste periode met een powerplay goal. Anderhalve minuut voor het einde van de tweede periode scoor de Fin Ville Juhani Saloranta de 2-0. Tien minuten voor tijd was het dus Jay Huisman die de Haagsche treffer scoorde. Drie minuten voor tijd sloeg de andere Fin van HYC toe. Roope Juhani Niskanen wist op assist van Mitch Morgan HIJS goalie Brett Magnus te passeren en de winst op het Netepark te houden.

#14 Niskanen Roope Juhani Foto: Kurt Tops