Heerenveen naar finale tegen Den Haag, Liege, Herentals Belgische finale


Bene League

De laatste drie halve finales voor de Beker van Belgie en Nederland werden op zondagavond 4 december gespeeld. Liege had geen moeite met Mechelen, Heerenveen dankt de powerplay en Roope Nikkila voor de winst op Geleen. En Leuven liet een heel andere wedstrijd zien dan de avond ervoor tegen Herentals maar verloren in de shootouts.

LEES OOK: Sprong verliest met Seattle van Florida, Kane 1200 punten

Mechelen Golden Sharks – Liège Bulldogs IHC 1-7

Vanaf de eerste puck drop liet Liège zien dat ze geen zin hadden om dinsdagavond nog een derde wedstrijd te spelen tegen Mechelen. Men knalde er vol op. Het leverde ook twee goals op in de eerste periode van Milan Jurik. Het leek nog even spannend te worden toen twee minuten na het begin van de tweede periode Mechelen de aansluitingstreffer maakte op de powerplay nadat Boet van Gestel in de strafbank zat voor slashing. Alain Maescalck kon de losliggende puck over de lijn tikken maar aan het eind van de tweede periode in minuut 37 wisten de Walen weer twee keer te scoren. Bryan Kolodziejczyk verraste Sharks goalie Wouter Peeters in de korte hoek en Milan Jurik maakte zijn hattrick compleet. Na veertig minuten was de stand 1-4. Na 41 seconden na de start van periode drie lag de puck weer in het Mechelse net. Michael Distate was trefzeker. Bryan Henry bracht de stand naar 1-6 en het slotakkoord was voor Bryan Kolosziejczyk die de eindstand bepaalde op 1-7. Wederom met een powerplay goal.

foto : Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 3-4

Een wedstrijd die bol stond van de spanning waarbij het verschil werd gemaakt door Heerenveen met de special teams. In minuut veertien was het voor Heerenveen Jasper Nordemann die de enige goal in de eerste periode wist te scoren. In minuut 36 sloeg Geleen twee keer toe. Eerst was het Nick Verschuren op de powerplay. En vijftien seconden later was het Kay Gielen met de Limburgse voorsprong. Toch ging men van het ijs met een 2-2 stand doordat Roope Nikkila in de slotfase de gelijkmaker achter Geleen goalie Deniz Mollen schoot. In de laatste tien minuten maakte Heerenveen het verschil op de powerplay. In minuut 50 met een 5-on-3 na straffen voor de Eaters door Nick Verschuren en Kay Gielen wist Heerenveen te profiteren. Roope Nikkila scoorde de 3-2. Ook was hij verantwoordelijk voor de 4-2. Wederom na een Limburgse straf. Een vijf minuten penalty voor Lars van Sloun. Twee straffen in minuut 59 voor Heerenveen maakte het nog spannend toen Nick Guiney de aansluitingstreffer maakte maar het was nog te kort tijd om de gelijkmaker te produceren zodat Heerenveen zal aantreden in de bekerfinale tegen Den Haag.

#19 Roope Nikkila Foto: Robert Bos

Heylen Vastgoed HYC – Chiefs Leuven 3-2 SO

Waar Herentals in de eerste halve finale geen kind aan Leuven had was het in de tweede wedstrijd geheel anders. 39 seconden voor het einde van de tweede periode zette Alec James de Chiefs op een 1-0 voorsprong in het Netepark. In minuut 35 strafte Jacques de Ceuster een tripping penalty af door op de powerplay de 1-1 te maken. Aan het begin van de derde periode zette Ville Juhani Saloranta HYC in de finale maar daar was Leuven het nog niet mee eens en negen minuten voor tijd was het Jeffie Versin die de 2-2 maakte. Beide teams kregen nog mogelijkheden in de slotfase maar zowel Chiefs goalie Keanu Evers en HYC-goalie Arne Waumans werden niet meer gepasseerd. Dat lukte ook niet in de overtime ondanks een powerplay van twee minuten voor de thuisploeg. Dus kwam het aan op shootouts. En de game winning shootout werd gescoord dor Herentals captain Mitch Morgan. En kan het jeugdige HYC zich op gaan maken voor een finale tegen de ervaren ploeg van Liège.

#67 Mich Morgan foto: Kurt Tops
Previous Sprong verliest met Seattle van Florida, Kane 1200 punten
Next Stars komen tekort voor spectaculaire comeback, hattrick Hintz