Den Haag naar bekerfinale, Liège, Heerenveen en Mechelen op matchpoint


Bene League

Vier wedstrijden om de beker van België en Nederland. Den Haag gaat na de winst op Zoetermeer naar de bekerfinale. Liège verslaat Mechelen, Herentals walst over Leuven heen en Heerenveen versloeg Geleen.

LEES OOK: Rangers verliezen van Senators, Laine trefzeker tegen Jets

Zoetermeer Panters – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-6

Pas na 26 minuten werd de ban gebroken. Thomas Borgman veroverde de puck in de neutrale zone en wist op snelheid vrij te komen voor Den Haag goalie Brett Magnus en die te omspelen en zo de 1-0 te maken. Jeffrey Melissant bracht met een natural hattrick de stand naar 1-3. Zijn laatste twee goals vielen in een tijdsbestek van 38 seconden. In de derde periode was het voor HIJS weer drie keer op een rij een score. Mike van Oeveren en twee keer Alan van Bentem die zijn tweede goal shorthanded maakte. In de laatste minuut was het Dean Versteeg die de tweede goal voor Zoetermeer maakte. Den Haag gaat weer naar de bekerfinale.

#19 Jeffrey Melissant Foto: Robert Bos

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 3-2

Het publiek in Thialf kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Beide goalies hielden een clean sheet in de eerste periode. In de tweede periode was het Geleen die als eerste toesloeg. Halverwege de wedstrijd ging Nick Verschuren een solo aan en de puck eindigde dan achter Unis goalie Martijn Oosterwijk in het Heerenveense net. Lang konden de Limburgers er niet van genieten want nog geen 48 seconden later was Geleen goalie Deniz Mollen kansloos op een snoeihard schot van Roope Nikkila. Dat was ook de tussenstand na veertig minuten ijshockey.

In de laatste periode sloeg Heerenveen toe met twee powerplay goals. Jasper Nordemann en de tweede van Roope Nikkila zorgde dat de stand na 48 minuten 3-1 was. Een 5-on-3 vier minuten voor tijd zorgde voor de 3-2 met de tweede goal van de avond door Nick Verschuren. Geleen gaf nog gas kreeg nog diverse kansen maar Martijn Oosterwijk capituleerde niet meer. Vanavond 4 december de rematch.

#19 Roope Nikkila Foto: Robert Bos

Liège Bulldogs IHC – Mechelen Golden Sharks 4-1

Liège schoot uit de startblokken. Binnen vijf minuten lagen er al twee pucks achter goalie Wouter Peeters van Mechelen in het net. Oscar Delbrassine en captain Jordan Paulus verzorgde de goals. Bryan Henry maakte het nog erger door na dertien minuten de 3-0 te maken. In de tweede periode waren beide goalies goed op dreef ondanks diverse powerplays werd er niet meer gescoord. Bryan Kolodziejczyk maakte de 4-0. Een shutout voor Liège goalie Troy Passingham werd het niet. Jakob Huyghe wist de eretreffer te maken voor Mechelen. Ook vandaag 4 december de rematch.

#95 Bryan Henry Foto: Robert Bos

Chiefs Leuven – Heylen Vastgoed HYC 2-9

Na twintig minuten stond er 0-2 op het scorebord in de Leuvense IJshal. Roope Juhani Niskanen en Mitch Morgan. In de tweede periode ging HYC los met vijf goals. Rick Cuylen, Cas Staps, Ville Juhani Saloranta en de twee eerder doelpuntenmakers. Roope Juhani Niskanen en Mitch Morgan. In de laatste periode was het Roope Juhani Niskanen die zijn hattrick compleet maakte en Jacques de Ceuster maakte er 9-0 van. Alec James shorthanded en Jeffie Versin zorgde in de slotminuten voor de twee treffers van Leuven. Vanavond op het Netepark de rematch.

#14 Roope Juhani Niskanen Foto: Kurt Tops

Previous Rangers verliezen van Senators, Laine trefzeker tegen Jets
Next Sprong verliest met Seattle van Florida, Kane 1200 punten