Sprong scoort powerplay goal, bij drie wedstrijden 33 goals

Dag 23 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een powerplay goal scoort. Leon Draisaitl een vijf punten (1G, 4A) avond had. En de wedstrijden San Jose – Anaheim, Pittsburgh-Boston en Edmonton-Nashville goed waren voor elf goals per wedstrijd.

Arizona Coyotes – Florida Panthers 3-1

Arizona won voor de eerste keer in de Mullet Arena. Dat kwam tot stand door goalie Karel Vejmelka die 41 saves maakte en twee goals van Nick Ritchie.

Calgary Flames – Seattle Kraken 4-5

Na een 4-2 voorsprong scoorde Seattle drie unanswered goals in vijf minuten tijd. Het begon met de powerplay goal van Daniel Sprong en eindigde met de game winning goal van Matty Beniers die zijn eerste game winning goal uit zijn carrière maakte. Daniel Sprong had bijna tien minuten ijstijd en kwam tot twee schoten waarvan er een dus doeltreffend was.

Chicago Blackhawks – New York Islanders 1-3

Brock Nelson scoorde in minuut 47 de game winning goal voor de Islanders. Die daarmee hun vierde overwinning op een rij pakte. Voor Chicago was het de vierde nederlaag op een rij.

Dallas Stars – Los Angeles Kings 5-2

Drie goals in anderhalve minuut waren ruim voldoende om de Kings te verslaan voor Dallas. Twee goals voor Stars Roope Hintz.

Edmonton Oilers – Nashville Predators 7-4

De vijfde overwinning op een rij voor de Oilers. Met Evander Kane die een hattrick scoorde en Connor McDavid (2G, 2A) en Leon Draisaitl (1G, 4A) de ranglijsten weer aanvoeren in punten en goals. McDavid staat na tien wedstrijden op 22 punten en is topscoorder met elf goals. Draisaitl gaf inmiddels al zestien assists.

Minnesota Wild – Montreal Canadiens 4-1

Wild aanvaller Kirill Kaprizov scoorde twee goals en goalie Marc-Andre Fleury stopte 34 schoten van Montreal.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 1-0 OT

Pas in minuut 65 konden de Rangers Flyers goalie Carter Hart passeren. Igor Shesterkin pakte een shutout door alle negentien schoten te stoppen van Philadelphia. Goudhaantje werd Chris Kreider die de enige goal van de wedstrijd scoorde.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 5-6 OT

Vier unanswered goals van Boston waarvan de winnende in overtime door Hampus Lindholm die vier punten pakte (1G, 3A), zorgde er voor dat Boston hun zesde overwinning op een rij pakte.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 5-6 SO

Met zijn eerste NHL-hattrick kon Erik Karlsson een puntje voor de Sharks pakken. Het extra punt was voor Anaheim aangezien de shootout van Karlsson werd gestopt door Ducks goalie Anthony Stolarz.

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 4-3

Twee minuten voor tijd scoorde Nikita Kucherov de game winning goal voor Tampa. Ottawa kwam drie keer op voorsprong maar aan het eind bleven ze met lege handen achter.

Vancouver Canucks – New Jersey Devils 2-5

Jesper Bratt evenaart het franchiserecord van de Devils door voor de tiende wedstrijd op een rij vanaf de start van het seizoen een punt te scoren. Hij had een assist. Bo Horvat scoorde twee goals voor de Canucks.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Vegas pakte hun vijfde overwinning op een rij. In overtime was het Shea Theodore met de winnende treffer. Jack Eichel noteerde een goal en een assist voor de Knights. Voor Washington was het de derde nederlaag in vier wedstrijden.

Previous Buffalo geeft Detroit veeg uit de pan, L.A. geeft St. Louis vijfde nederlaag