Calgary, Carolina en Dallas verliezen voor de eerste keer


Dag elf van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waarbij Edmonton Carolina de eerste nederlaag van het seizoen toebracht. Ook Dallas en Calgary kregen de eerste nederlaag van het seizoen te verwerken. Daarentegen wonnen San Jose en Minnesota voor de eerste keer dit seizoen.

LEES OOK: Daniel Sprong healthy scratch, Seattle pakt punt tegen St. Louis

Boston Bruins – Anaheim Ducks 2-1 SO

De vierde nederlaag op een rij voor de Ducks. Taylor Hall scoorde de goal voor de Bruins en wist de game winning shootout binnen te schuiven.

Calgary Flames – Buffalo Sabres 3-6

Een nieuw record voor Sabres Rasmus Dahlin. De eerste verdediger in de NHL die in de eerste vier wedstrijden van het seizoen op een rij scoort. Alex Tuch scoorde een hattrick en bezorgde daarmee Calgary hun eerste nederlaag van het seizoen.

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 5-3

Rookie Nick Blankenburg scoorde de game winner anderhalve minuut voor tijd en Johnny Gaudreau maakte twee goals en tezamen hielpen zij Columbus aan de tweede overwinning op een rij.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 6-4

Andrei Svechnikov scoorde zijn eerste hattrick voor Carolina maar kon niet voorkomen dat Carolina de eerste nederlaag van het seizoen leed. Connor McDavid en Ryan Nugent-Hopkins waren beide goed voor een goal en drie assists bij de Oilers.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 4-3 OT

Voor de vijfde keer op een rij verspeelde Vancouver een voorsprong. Dit keer werd verloren in overtime van Minnesota die hun eerste overwinning van het seizoen pakte. Het werd dus geen zeshonderdste overwinning als coach voor Vancouver’s Bruce Bouderau.

Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 6-2

Juraj Slafkovsky scoorde zijn eerste NHL-goal in zijn vijfde wedstrijd voor Montreal. Voor Arizona had Travis Boyd een goal en een assist.

New York Islanders – New Jersey Devils 1-4

De derby werd gewonnen door de Devils. Terwijl de Islanders maar tot zeventien schoten kwamen maakte goalie Ilya Sorokin 39 saves. Ondrej Palat scoorde twee goals voor New Jersey.

New York Rangers – San Jose Sharks 2-3 OT

San Jose pakte hun eerste overwinning van het seizoen. Zij versloegen de Rangers in overtime. Erik Karlsson scoorde al vroeg in de overtime de game winning goal.

Ottawa Senators – Washington Capitals 5-2

Vijf unanswered goals kreeg Washington tegen na een 0-2 voorsprong. Drake Batherson scoorde er twee voor de Senators.

Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings 6-1

Voor coach Mike Sullivan was het de driehonderdste overwinning als coach van de Penguins. Pittsburgh goalie Tristan Jarry maakte 39 saves.

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 3-2 OT

Ook Dallas verloor hun eerste wedstrijd van het seizoen. De Leafs sloegen in overtime toe. Nicholas Robertson scoorde zijn tweede van de avond in overtime.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 5-2

Twee goals van Jack Eichel zorgde alweer voor de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor Vegas.

Previous Daniel Sprong healthy scratch, Seattle pakt punt tegen St. Louis
Next Special teams Heerenveen maakten het verschil tegen Den Haag