Sprong healthy scratch, Toronto verliest openingswedstrijd, McDavid hattrick


Dag vier van de NHL bracht zes wedstrijden waarbij Daniel Sprong een healthy scratch was bij Seattle. Edmonton terug kwam na een 0-3 achterstand en kampioen Colorado het seizoen opende met een 5-2 winst op Chicago.

LEES OOK: Nashville wint in Praag, Vegas verslaat Los Angeles

Anaheim Ducks – Seattle Kraken 5-4 OT

Troy Terry scoorde twee goals waaronder de overtime winner. Ryan Strome had een goal en twee assists bij zijn officiële debuut voor Anaheim. Seattle had twee keer twee goals voorsprong maar konden die niet vasthouden. Helaas was Daniel Sprong niet geselecteerd voor de selectie.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 4-1

Het debuut van Johnny Gaudreau bij Columbus leverde hem geen enkel punt op. Carolina’s Martin Necas scoorde drie punten met een goal en twee assists.

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 5-2

Kampioen Colorado scoorde vier goals op de powerplay. Valeri Nichuskin en Artturi Lehkonen scoorde ieder twee goals voor de Avalanche.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 5-3

Na een 0-3 tussenstand met de eerste NHL goal voor Andrei Kuzmenko in zijn eerste NHL wedstrijd. Scoorde Edmonton vijf unanswered goals mede dankzij een hattrick van Connor McDavid.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4-3

Toronto kon twee keer een voorsprong niet vasthouden. Josh Anderson scoorde voor de Canadiens negentien seconden voor tijd.

Washington Capitals – Boston Bruins 2-5

David Pastrnak en David Krejci zorgde met respectievelijk vier (1G, 3A) en drie (1G, 2A) punten dat het officiële debuut van Boston coach Jim Montgomery twee punten opleverde.

Previous Nashville wint in Praag, Vegas verslaat Los Angeles
Next Sprong scratch door visa problemen, Sydney Crosby start seizoen achttien bij de Penguins