New York Rangers en Calgary Flames naar tweede ronde

De laatste twee wedstrijden in de eerste ronde van de NHL play-offs werden afgelopen nacht gespeeld en beide wedstrijden gingen naar overtime. De beide thuis teams wonnen. New York Rangers en Calgary FLames gaan naar de tweede ronde. Dinsdag gaan de laatste acht van start. Een Florida onderonsje tussen Tampa Bay Lightning – Florida Panthers. Colorado Avalanche – St. Louis Blues en een Canadees duel tussen de provincie Alberta teams Calgary Flames en Edmonton Oilers. En New York Rangers mag aan de bak tegen Carolina Hurricanes.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 4-3 OT (New York wint de series 4-3)

Met Penguins goalie Tristan Jarry tussen de palen en captain Sidney Crosby op het ijs pakte Pittsburg twee keer de voorsprong. Mika Zibanejad scoorde de gelijkmaker in minuut 54. In de overtime werd een powerplay de Penguins fataal. Artemi Panarin scoorde de game winning goal.

Calgary Flames – Dallas Stars 3-2 OY (Calgary wint de series 4-3)

Dat deze serie zeven rondes duurde was alleen te danken aan het keeperswerk van Dallas goalie Jake Oettinger. Alleen in deze wedstrijd moest hij al 67 saves maken. De 2-2 tussenstand stond na 28 minuten al op het scorebord. In overtime was het Flames Johnny Gaudreau die de game winner vanuit een lastige hoek binnen schoot.