Ducks Getzlaf stopt, wild card race in west naar hoogtepunt

NHL FAce

Dag 188 en 189 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder de strijd om de Presidents Cup. Florida heeft nog een punt nodig om die Cup binnen te slepen. Ook de strijd om de laatste wild card plekken in de West gaat nog door. Vancouver heeft nog een minimale kans en Dallas en Vegas gaan aankomende nacht uitmaken wie nog een kans behoud. Vegas moet in reguliere tijd winnen wil het nog een kans maken. Captain Ryan Getzlaf van de Ducks stopt ermee na zeventien seizoenen. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 4-8

De dertien game winning streak van de Panthers is over nadat buurman Tampa op bezoek kwam. Met twee goals en drie assists pakte Lightning Nikita Kucherov vijf punten.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 0-3

Detroit goalie Alex Nedeljkovic pakte zijn vierde shutout van het seizoen door alle zeventien schoten te stoppen.

New York Islanders – Carolina Hurricanes 2-5

De kans is groot dat Carolina de eerste plek in de Metropolitan divisie gaat pakken nu ze vier punten los staan op de Rangers na de winst tegen de Islanders.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 4-1

Door deze nederlaag staan de Penguins virtueel op een vierde plaats in de divisie. Rookie Noah Cates van de Flyers scoorde twee goals.

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 3-4 SO

Alexander Ovechkin ging geblesseerd het ijs af. Dat zou een grote aderlating zijn voor de Caps in de play-offs. De blessure is day-to-day maar er is nog geen zekerheid dat het korter dan een week zou duren. Na zeven rondes in de shootouts wist Alexander Kerfoot de veertiende shootout binnen te schieten.

Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers 5-2

Na veertig minuten hadden de Oilers alles onder controle in Columbus tot tien minuten voor tijd het team een to many men penalty pakte. Blue Jackets rookie Nick Blankenburg scoorde op de powerplay zijn eerste NHL-goal. Leon Draisaitl scoorde goal nummer 55.

Nashville Predators – Minnesota Wild 4-5 OT

Door de nederlaag van Dallas, heeft Nashville de eerste wild card plek in the East over genomen. Ze verloren in overtime van Minnesota doordat Dmitry Kulikov 1.3 seconden scoorde voor het einde van de overtime.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 4-1

De vierde nederlaag op een rij voor de Avalanche. Vier unanswered goals van de Jets.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 4-5 SO

Na 45 minuten stond het 4-1 voor de Knights. Met een buzzer beater zorgde Timo Meier voor de 4-4. Sharks rookie Thomas Bordeleau zorgde in zijn vijfde wedstrijd voor de game winning shootout.

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 3-6

Het was de afscheidswedstrijd van Ducks captain Ryan Getzlaf die er mee stopt na zeventien seizoenen. In zijn laatste wedstrijd kon hij nog een assist laten noteren. Point streak van Blues naar zestien wedstrijden.

Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 3-1

Chicago’s Alex DeBrincat scoorde goal nummer 41. Een evenaring van zijn carrière record. Hij heeft nog twee wedstrijden om zijn eigen record te breken.

Montreal Canadiens – Boston Bruins 3-5

De negende nederlaag op een rij voor de Canadiens. Twee goals en een assist voor Bruins Patrice Bergeron.