Sprong verliest met Seattle van Vegas, McDavid 100 punten


NHL FAce

Dag 163 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Daniel Sprong die met Seattle verloor van Vegas. De Oilers een goede stap zette naar de tweede plaats in de Pacific Divisie door met shootouts nummer twee de Kings te verslaan en de eerste NHL-shutout voor de rookie goalie van Vegas. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Koploper Colorado wint bij Calgary en heeft nu 100 punten

Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 2-3 SO

Twee goals voor Sabres Zemgus Girgensons maar het leverde maar een punt op. Want ondanks een ruim overwicht in overtime met zes schoten op het doel van Jets Connor Hellebuyck wist  Buffalo niet te scoren. De Jets scoorde drie shootouts en Buffalo maar twee.

Detroit Red Wings – New York Rangers 4-5 OT

Chris Kreider scoorde goal nummer 46 voor de Rangers. Andrew Copp was goed voorde overtime winner. Voor Detroit is het de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-3 SO

De Oilers pakte een 3-1 voorsprong maar twee goals van de Kings binnen veertien seconden betekende de 3-3. Dat bleef het ook tot en met de overtime zodat shootouts de winnaar zouden gaan bepalen. Het ‘Dynamic Duo’ Leon Draisaitl en Connor McDavid scoorden hun shootouts en goalie Mikko Koskinnen stopte de twee van de Kings zodat de Oilers plek twee van de Kings tot op één punt genaderd zijn met een wedstrijd minder gespeeld. Connor McDavid behaalde voor de vijfde keer de score van 100 punten (37G, 63A). Leon Draisaitl scoorde goal nummer negenenveertig.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3-4

Na 32 minuten stond het 2-1 voor de Canucks. Drie goals op een rij voor de Blues werd 4-2 maar vijf minuten voor tijd werd het nog spannend door een aansluitingstreffer van Elias Pettersson die zijn tweede van de avond maakte. Dichterbij kwamen ze echter niet.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 5-2

De Coyotes verloren Clayton Keller na een crash tegen de boarding waarna hij met een brancard van het ijs af moest. Desondanks wist rookie Jan Jenik zijn eerste twee van het seizoen te scoren. En hielp mede daarmee de Coyotes hun zesde nederlaag op rij af te wenden samen met de 39 saves van goalie Karel Vejmelka.

Seattle Kraken – Vegas Golden Knights 0-3

Daniel Sprong speelde een dik kwartier, leverde vier schoten op Vegas goalie Logan Thompson af en kon niet zijn streak vervolmaken van vier uit vier. Thompson pakte zijn eerste NHL-shutout. Hij stopte alle 22 schoten. Dus ook die vier van Sprong.


Previous Koploper Colorado wint bij Calgary en heeft nu 100 punten
Next Boston haalt uit, top drie NHL blijft winnen