Hattrick van Sloun helpt Geleen niet tegen Herentals

Op de woensdagavond 23 februari speelden Geleen en Herentals tegen elkaar in de Bene League. Werd het tien dagen eerder 2-9. Dit keer werd het wel heel spannend.

Snackpoint Eaters Limburg – Heylen Vastgoed HYC 4-5

First blood was na vijf minuten voor Lars van Sloun die in de vijfde minuut de Eaters op een 1-0 voorsprong zette. Lang kon men in Limburg er niet van genieten want nog geen dikke minuut later was het Ethan Skinner met de 1-1 voor de Belgen. Halverwege de eerste periode waren het wederom de Vlamingen die via Jacques de Ceuster de voorsprong pakte. Twee minuten voor het einde van de eerste periode was het Lars van Sloun. Die zijn tweede goal maakte en zo zorgde voor de eerste pauzestand van 2-2.

#9 Lars van Sloun Foto: Ronald Jans

Hattrick compleet

Na drie minuten in de tweede periode was het wederom Lars van Sloun die HYC goalie Kevin van Looveren wist te passeren en zo zijn hattrick compleet wist te maken. Herentals kreeg drie keer de mogelijk om met een man meer situatie de gelijkmaker te produceren. De eerste twee keer hield de Eaters defence en goalie Rowan Delil nog stand. Maar drie maal scheepsrecht was van toepassing. Een minuut voor de tweede break was het Jacques de Ceuster met zijn tweede goal. Hij bracht de stand op 3-3 na veertig minuten ijshockey.

Wederom pakte de Eaters een voorsprong. Dit keer aan het begin van de derde periode. Met zijn eerste goal van het seizoen was het Sam Taci die het publiek in Geleen liet juichen. In de vijftigste minuut was het de Canadees Ethan Skinner die zijn tweede en HYC’s vierde maakte. Kwam er nog een beslissing in reguliere speeltijd? Met nog acht minuten te spelen pakte HYC een penalty. Arne Vervoort ging naar de Sin Bin voor tripping. Coach Gints Bikars van de Eaters nam een time-out. Kon Geleen de winnende goal hier gaan pakken met een man meer situatie? Helaas pakte dat verkeerd uit. Oud Geleen speler Nick Verschuren wist shorthanded een goal te maken en zo de drie punten veilig te stellen voor Herentals.

#8 Nick Verschuren Foto: Robert Bos