Tiende overwinning Carolina, Kings zesde overwinning op rij

Dag 29 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder de drie koplopers in de league. Florida verloor van New Jersey, Carolina versloeg in overtime de huidige kampioen Tampa Bay. Edmonton redde het niet tegen Detroit na twee matige periodes. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Ottawa Senators 3-2

De vijfde nederlaag op een rij voor de Senators. Boston coach Bruce Cassidy won met Boston inmiddels zijn tweehonderdste wedstrijd.

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 2-3 OT

Inmiddels alweer de zesde overwinning voor de Kings. In overtime sloeg Adrian Kempe toe. Voor Montreal is het de vijfde nederlaag in zes wedstrijden.

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 4-2

Twee goals van Vladislav Namestnikov en 31 reddingen van Alex Nedeljokivic waren voldoende voor de Red Wings om de Oilers te verslaan. Connor McDavid scoorde een goal en verlengde daarmee zijn point streak naar elf wedstrijden.

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 1-2 OT

Carolina boekt de tiende overwinning door een overtime winst omdat Martin Necas in overtime toesloeg twee minuten nadat de goal van Brady Skjei werd afgekeurd.

New Jersey Devils – Florida Panthers 7-3

De tweede nederlaag op een rij voor Florida. Voor New Jersey scoorde Andreas Johnsson twee keer en mede daardoor wonnen de Devils voor de tweede keer op een rij.

Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 3-2 SO

Na een 2-0 voorsprong voor Chicago zorgde Jeff Carter met twee goals voor een gelijke stand na 60 minuten voor Pittsburgh. Tegen zijn oude club maakte Marc-Andre Fleury 42 reddingen inclusief twee saves in de shootouts.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 3-2 SO

Blues goalie Jordan Binnington stopte alle shootouts van de Jets. Daarnaast had hij ook nog 39 reddingen.

Calgary Flames – San Jose Sharks 1-4

Sharks goalie Aiden Hill maakte 37 saves en stopte zo de point streak van de Flames op tien wedstrijden.

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 2-3 OT

Duck Troy Terry verlengde zijn point streak naar twaalf wedstrijden. Canuck Elias Pettersson scoorde de gelijkmaker in de laatste minuut shorthanded. Het extra punt was voor Anaheim die daarmee hun vijfde wedstrijd op een rij wonnen.

Vegas Golden Knights – Seattle Kraken 4-2

Twee goals van Reilly Smith binnen 36 seconden zorgde voor de winst van Vegas. Voor Seattle is het alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.