Den Haag heeft geen kind aan Geleen, Heerenveen shutout Zoetermeer

Face-Off IJshockey BeNe League

Voor de BeNe-League en Beker van Nederland vonden twee wedstrijden plaats. Zowel Den Haag als Heerenveen hadden geen problemen om hun respectievelijke tegenstanders Geleen en Zoetermeer te verslaan. Heerenveen deed het zonder Riku Pitkänen zodat de overwinning in ieder geval niet wordt omgezet in een nederlaag.

Unis Flyers Heerenveen – Zoetermeer Panters 5-0

Na veertien minuten was de stand al 3-0 in het voordeel van Heerenveen. De goals werden gescoord door Jasper Nordemann, Lars den Edel en Roope Nikkila. Pas in de laatste periode waren het wederom Lars den Edel en Roope Nikkila die de eindstand bepaalden op 5-0.

tekst gaat verder onder de video

UltimAir Hijs Hokij – Snackpoint Eaters Limburg 9-1

Ook in deze wedstrijd was het na de eerste periode eigenlijk al een mission impossible geworden voor de bezoekers uit Geleen. De stand was 4-1 door goals van Jay Huisman, Jay de Ruyter, Adam Logozzo en Jeffrey Melissant voor Den Haag en een treffer van Joey Geurts voor Geleen.

Na veertig minuten was de stand opgelopen naar 8-1, en in de laatste periode werd de einstand bepaald op 9-1. Alan van Bentem scoorde twee goals net als Jeffrey Melissant.

Vandaag worden er nog drie wedstrijden gespeeld. Leuven tegen Herentals, Mechelen tegen Luik en Zoetermeer – Heerenveen die in het teken zal staan van Alex Andjelic. De coach zou vandaag 81 jaar oud zijn geworden.