Sprong en Capitals verliezen topper, pak slaag Pittsburgh

Face-Off IJshockey NHL

Negen duels op de dinsdag. New York Islanders won de topper Sprong en zijn Washington, Pittsburgh kreeg een pak slaag bij de Rangers, Carolina deed prima zaken met winst tegen Florida en Tampa Bay ging onderuit.

New York Islanders – Washington Capitals 1-0

De topper in het oosten werd een prooi voo New York. Met Daniel Sprong op lijn drie, onstpon zich een heus goalie-duel. De winnende treffer kwam in de 54e minuut van Brock Nelson. Beide teams staan nu met 25-10-4 aan kop.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 8-4

Tristan Jarry kon na 20 minuten naar de kant, met vier goals tegen op elf schoten. Er stond geen maat op New York, dat met Artemi Panarin (1G, 3A) de uitblinker had. Pittsburgh kreeg in de laatste twee duels vijftien goals tegen.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 4-2

Een dure nederlaag voor Tampa Bay. Voor de tweede keer in drie duels kwamen de Bolts pas op gang na een 4-0 achterstand. Zach Dalpe scoorde voor het eerst in ruim vier jaar weer eens voor de Blue Jackets.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 5-2

De kraker in Central werd een prooi voor Carolina. De Panthers kwamen nog op een 2-1 voorsprong, maar de Canes draaiden het om. Jordan Staal had twee treffers. Carolina is nu Tampa Bay voorbij en heeft het beste win% van de divisie.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 2-4

Jereymy Swayman maakte zijn NHL-debuut en had met 40 saves een groot aandeel in de winst van Boston. Brad Marchand maakte shorthanded de 2-3 en voorkwam zo een comeback zege van de Flyers.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 4-2

Een nuttige zege van de Hawks tegen Dallas. Chicago verspeelde bijna een 3-0 voorsprong. Patrick Kane maakte vlak voor het einde de verlossende 4-2.

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 3-5

De Devils verspeelden opnieuw een voorsprong. De Sabres waren uiterst effectief. Buffalo scoorde vijf keer op achttien SOG en trakteerde New Jersey op de vierde nederlaag op rij.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 2-3 SO

In de jacht op een play-off plek boekte Nashville een nuttige zege in Detroit. Shootouts moesten de beslissing brengen. Ryan Johansen en Roman Josi zorgden voor de Predators-winst.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 1-5

John Gibson was de grote sta-in-de-weg voor San Jose. Hij pakte 34 van de 35 schoten. In het middenstuk deelde Anaheim de genadeklap uit, zodat het ook weer eens een winstpartij boekte.