Carolina pakt koppositie na winst op Tampa Bay, Sabres blijven verliezen


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden in de NHL, waarbij de Sabres inmiddels voor de zeventiende keer op rij verloren. Edmonton speelde voor het eerst dit seizoen overtime en koploper Tampa Bay verliest van Carolina. De Canes hebben nu het beste record in de NHL.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 4-3

Met twee goals en twee assists was Martin Necas de grote man voor de Hurricanes. Dougie Hamilton heeft nu veertien wedstrijden op rij punten gescoord. Carolina pakte de koppositie op basis van het winstpercentage.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 3-2

Inmiddels zeventien nederlagen op rij voor de Sabres. Na 40 minuten stonden ze nog met 2-1 voor, maar twee unanswered goals van Boston werd ze te machtig.

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 4-3 OT

Na 40 minuten stond er 1-3 op het bord. Drie unanswered goals van Leafs zorgden voor de winst. De game winning goal was voor Auston Matthews. Toronto won voor de vierde keer op rij van Edmonton.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 1-3

De vierde overwinning op rij voor de Predators, die nu aansluiten op de playoff plekken in Central Division. Twee assists voor Luke Kunin.

Dallas Stars – Florida Panthers 3-4 OT

Twee goals in overtime voor Aaron Ekblad van de Panthers. Eén werd afgekeurd voor offside. Een hattrick van Carter Verhaege zorgde dat Florida überhaupt naar overtime kon.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 4-2

Een vier game losing streak werd gestopt door de Flames met een winst op de Jets. De eerste NHL-goal van Logan Stanley voor Winnipeg.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Ondanks de nederlaag wist Colorado inmiddels voor de tiende keer op rij punten te pakken. In zorgde Max Pacioretty met zijn achttiende goal voor de Knights voor de winst.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 2-1

Met zijn eerste NHL-goal zorgde Samuel Morin voor de winst van de Flyers. Het duurde even voor de winnende goal viel, want Rangers goalie Igor Shesterkin maakte 35 saves.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 3-1

Na drie nederlagen op rij weten de Wings weer te winnen, mede dankzij goalie Calvin Pickard die 21 saves maakte.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 4-0

Een hattrick voor Phil Kessel en vier punten Clayton Keller (1G, 3A). Aiden Hill pakte met 34 saves een shutout mee.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 6-3

Bryan Rust pikte een hattrick mee voor de Penguins. Ilya Sorokin zag een win streak van acht eindigen door de nederlaag.

Previous Sprong op eerste lijn bij winnend Washington, Jets stomen op
Next Nashville wint vijfde keer op rij, Washington met Sprong blijven aan kop in East Division