Sprong blinkt uit bij Washington, Predators en New York halen uit


Face-Off IJshockey NHL

Elf duels op de donderdag in de NHL. Daniel Sprong blonk uit voor de Capitals, Nashville en New York haalden uit en Buffalo noteerde nederlaag nummer zestien op rij. De winst van Minnesota? Die was wel heel bijzonder.

Washington Capitals – New Jersey Devils 4-3

Twee assists en een +3 rating. Daniel Sprong liet opnieuw van zich horen bij Washington. Alex Ovechkin pikte goal nummer 721 op. De Capitals wonnen acht van hun laatste negen duels.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 3-8

De Rangers fileerden de Flyers opnieuw. Na de 9-0 eerder dit seizoen, stond er nu 8-3 op het bord. Mike Zibanejad was goed voor een hattrick en drie assists.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 7-1

Na amper acht minuten stond er al 4-0 op het bord en had Rocco Grimaldi er al drie in liggen. Uiteindelijk stopte de teller bij 7-1 voor Nashville.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 4-0

Nederlaag nummer 16 voor Buffalo, dit keer met een shutout in Pittsburgh. Het is de langste losing streak (0-14-2) sinds het invoeren van de shootouts. Sidney Crosby staat pikte punt 1300 op, met drie assists.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 2-0

De elfde thuiswinst op rij voor Minnesota. Een gestolen overwinning. De Wild kwamen tot slechts elf schoten, terwijl Cam Talbot alle 37 schoten pakte voor de shutout.

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3-0

Florida ging voor de derde keer op rij onderuit. Grote man bij Chicago was goalie Kevin Lankinen. Hij pakte alle 41 schoten die op hem af kwamen.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 3-4 OT

Dougie Hamilton heeft inmiddels in dertien duels op rij een punt te pakken. Sebastian Aho was de match winner in overtime.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 4-3

De win streak (12) van Andrei Vasilevskiy is voorbij. Dallas kwam knap terug van een 2-0 achterstand. Roope Hintz was de game winner.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 5-1

Vier unanswered goals in het middenstuk maakten het verschil. Cale Makar en Gabriel Landeskog waren goed voor een goal en assist.

Boston Bruins – New York Islanders 3-4 OT

Boston verspeelde een 2-0 voorsprong. Tuuka Rask kwam na periode één niet meer terug met een blessure. Anthony Beauvillier maakte de beslissende in overtime.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 2-3 OT

Dit keer wonnen de Leafs wél van Ottawa. Makkelijk ging het opnieuw niet. Achttien tellen voor het einde zorgde Justin Holl voor de winnende treffer.

Previous Ellende in Buffalo houdt aan: 15e verlies op rij
Next Sprong op eerste lijn bij winnend Washington, Jets stomen op