Moeizame winst Tilburg Trappers tegen stug Krefelder EV 81


Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de nederlaag tegen koploper Hannover Scorpions moet Tilburg zich concentreren op plek twee, om in ieder geval tot aan de halve finale het thuisvoordeel te kunnen benutten in de playoffs. Tegen Krefeld ging het een lange tijd gelijk op en was het verschil qua schoten na 60 minuten maar twee in het voordeel van Tilburg. Uiteindelijk werd het winst voor Tilburg, maar dat kostte enige moeite.

Lees ook: Connor McDavid in illuster gezelschap

Tilburg Trappers – Krefelder EV 1981

Beide goalies moesten in de eerste periode elf keer handelend optreden en dat deden ze allebei zonder fouten. Er was nog geen sprake van een krachtsverschil met een bovenliggende partij. De mooiste kans was echter voor Krefelder EV via Constantin Vogt, maar Ruud Leeuwesteijn had een glove save van close range.

Tekst gaat verder onder de video

BAN GEBROKEN

De ban werd dan eindelijk gebroken in de tweede periode. Een tripping penalty voor de Duitsers na 22 minuten leverde een overtal situatie op voor de Tilburgers. Reno de Hondt wist Krefelder goalie Nils Kapteinat te passeren, na een strakke assist van Kevin Bruijsten. Tien minuten later was het wederom Reno de Hondt die op een turnover five hole ging voor de verdiende 2-0. Ondanks dat beide teams weer tien schoten op doel hadden stonden de Tilburgers na veertig minuten op een 2-0 voorsprong.

tekst gaat verder onder de video’s

TOCH BILLENKNIJPEN

In de laatste periode kwamen de Duitsers snel met das Anschlusstor. Via de onderkant van de lat wist Michael Fomin Ruud Leeuwesteijn te kloppen. Een schot wat top shelf eindigde van Diego Hofland betekende de 3-1. Dat gebeurde in minuut 48. Toen de mannen uit Krefeld nog een powerplay kregen omdat Delaney Hessels een straf pakte voor slashing werd het weer billenkijpen. Een schot van tussen de cirkels eindigde in de winkelhaak, gescoord door Luca Hauf. Op het moment dat coach Elmar Schmitz dacht aan een empty net en een extra aanvaller pakte Michael Fomin een tripping penalty. ‘Dank u wel’ zei Alexei Loginov die in de slotseconden een laser afvuurde en de eindstand bepaalde op 4-2.

Tekst gaat verder onder de video’s

Een nuttige winst van Trappers, dat plek twee steviger in handen kreeg. Koploper Scorpions won met moeite van Hamm, Saale Bulls kwam niet in actie. Komende vrijdag staat Tilburg op Stappegoor tegenover Hannover Indians.

Tekst gaat verder onder de stand

Interviews

Na de wedstrijd stapten Reno de Hondt en Diego Hofland voor de microfoon bij Ed Versteeve om na te praten over het duel met Krefeld. Ook beide coaches blikken terug op de 4-2 winst van Trappers.

Previous Washington verliest bij terugkeer Wilson, select gezelschap McDavid
Next Tampa Bay wint topper van Florida, L.A. stopt Vegas af