Nieuwe website BeNe League is live


BeNe Site Front Page

Goed nieuws voor de ijshockeyfans die de BeNe League volgen. De nieuwe website van de competitie is vanaf nu te bezoeken. John Kolen en Tom de Groot hebben vanuit Face-Off de handen ineen geslagen met Seppe Magiels en een website neergezet, die vooral voor de gebruiker een flinke upgrade is. De website is te vinden via www.beneleague-icehockey.com/

BENE LEAGUE SITE: OVERZICHT EN GEBRUIKSGEMAK

De belangrijkste opdracht die Face-Off kreeg was om de nieuwe website overzichtelijk en gebruiksvriendelijker te maken. Tom de Groot zorgde voor het design en John Kolen zorgde voor de functionaliteiten. “Wat wij meekregen is dat gebruikers van de website te veel handelingen moesten plegen om ergens informatie te halen. Tegenwoordig wil iedereen in één of twee klikken ergens informatie vinden. Dus dat aspect moest verbeteren. Het onderhoud, de invulling qua tekst en het updaten van logo’s en foto’s ligt in handen van de BeNe League, daar zijn de mensen van Face-Off niet bij betrokken.”

Tekst gaat onder de foto verder

Sheet overview BeNe League
De wedstrijdpagina van Leuven tegen Den Haag

Daarnaast kon de oude site ook wel een likje verf gebruiken. “Daarin is gekozen voor een strakke, overzichtelijke lay-out op de website. Niet te veel poespas, want dat leidt af. De website moet snel laten zien waar informatie te vinden is. Nu de nieuwe website online is, moeten de bezoekers even de weg vinden. Maar als men één keer door de site is gelopen, dan weet men prima waar zaken te vinden zijn.”

MOBIELE VERSIE

“Wij hebben ook direct de mogelijkheid aangegrepen om de mobiele versie aan te pakken. Belangrijkste hierin was het direct meeschalen van de site en daarbij dezelfde functionaliteiten aanbieden als de reguliere website. Ook dat is gelukt, dus ook op mobiele apparaten is snel en overzichtelijk informatie op te halen van de site.”

Tekst gaat onder de foto verder

Mobiele BeNe League Site
De mobiele site van de BeNe League

LANCERING DUURDE LANGER

De lancering van de website moest worden uitgesteld, omdat de testomgeving waarin alle functionaliteiten werden getest en responsive moesten worden gemaakt niet altijd deed wat het moest doen. De eerder genoemde januari van dit jaar kon niet gehaald worden, waarna Corona ook nog eens een smet op alles gooide. “Dat is vervelend geweest, maar we wilden echt zorgen dat alles klopte. Ook dit project is opgepakt door mensen, zowel bij Face-Off als bij de BeNe League, die allemaal drukke banen, gezinnen of partners hebben. Er zijn veel manuren ingestoken, maar nu staat er wel een website die voldoet aan de wensen van de fans en aan de huidige tijdgeest.”

De vernieuwde website vind je HIER

Previous Lokomotiv Yaroslavl; het vliegtuigongeluk dat de ijshockeywereld schokte
Next Vooruitblik Conference finales en terugblik halve finales NHL playoffs