Jay Huisman verruilt Zoetermeer voor Den Haag


Jay Huisman
Foto: Robert Bos

Cairox Hijs Hokij heeft ‘eindelijk’ beet. De volgende maand achttien jaar wordende Jay Huisman komt over van Zoetermeer Panters. Eerdere gesprekken om de aanvaller van Panters over te laten steken, liepen op niets uit.

HUISMAN: TALENT DAT STERKER WORDT

Huisman tekent bij de club uit Den Haag een contract voor twee seizoenen. Afgelopen seizoen was de U20 internationaal in 27 wedstrijden actief voor de ploeg uit zijn geboortestad, Zoetermeer. In tien wedstrijden in de Beker van Nederland kwam hij tot 10 punten (4G, 6A).

In de zeventien wedstrijden waarin hij voor de Panters uitkwam in de BeNe League, kwam de jongeling tot 27 punten (11G, 16A). Het was het beste seizoen voor de jonge aanvaller tot nu toe. Voor de Zoetermeerse ploeg dus een aderlating. Met zijn 37 punten stond Huisman op de vijfde plaats op de topscorerslijst van de Panters. Op het WK U20 in Zuid-Korea kwam de zeventien jarige tot vier goals goals en één assist in de vijf door Nederland gespeelde wedstrijden.

Tekst gaat onder de foto door

Jay Huisman
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

In totaal speelde Huisman drie jaar lang in de BeNe League hoofdmacht in het Silverdome. In 49 duels kwam hij tot 55 punten. De ploeg van coach Chris Eimers heeft na eerdere gesprekken dan nu wél beet bij de talentvolle aanvaller, die komend seizoen het blauw en rood van HIJS aan zal trekken.

Previous Phil en Tony Esposito: goals maken en voorkomen
Next IJshockeykleurplaten en puzzel voor tijdens de Quarantaine