Chris Eimers verbindt zich tot 2023 aan CAIROX HIJS Hokij


Chris Eimers CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Alhoewel het seizoen vroeg ten einde is gekomen heeft CAIROX HIJS Hokij de eerste handtekening te pakken. Chris Eimers heeft tot 2023 bijgetekend in de Hofstad.

EIMERS EN HIJS: EEN GOED HUWELIJK

De 47-jarige oefenmeester staat sinds 2015 aan het roer bij Den Haag. In 2018 kende de ploeg het meest succesvolle jaar onder Eimers, met het binnenhalen van de triple. Dat jaar werd de ploeg uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in Den Haag en pakte de coach zelf de titel van beste coach. Afgelopen seizoen won de ploeg de Ron Berteling Schaal, was het finalist in de strijd om de landstitel en schaarde het zich bij de laatste vier in de BeNe League.

Tekst gaat onder de foto verder

Chris Eimers HIJS Hokij Den Haag

Voorzitter Harry Vlaardingerbroek is content met het bijtekenen van de Groninger. “We kunnen ons op dit moment absoluut geen betere trainer wensen. Hij weet elk jaar weer een hecht team te maken van de selectie waarmee hij aan de slag gaat. Hij is tactisch sterk en erg duidelijk in de speelwijze die hij nastreeft. Hij past bij de identiteit die hoort bij Cairox Hijs Hokij.”, aldus Vlaardingerbroek.

Tekst gaat onder de foto verder

Chris Eimers HIJS Hokij Den Haag
Foto: Robert Bos

Ook Eimers is erg op zijn plek in De Uithof. “Ik ben extreem blij nog drie jaar bij Cairox Hijs Hokij te blijven. Dit is écht mijn club geworden. Ik ben blij met het vertrouwen dat de club in mij heeft. Wij zijn Hijs!”

VERTROUWEN VAN SPELERS

Captain Alan van Bentem liet in het eerste Face-Off Magazine al weten dat de chemie tussen de oefenmeester en de groep ontzettend goed is. “De manier waarop Chris met ons team samenwerkt is geweldig. Hij is streng, maar ook zeker redelijk. Vergeet niet dat je hier met Haagse jongens speelt en die zeggen wat ze willen en wat ze denken.”

Tekst gaat onder de foto verder

Alan van Bentem CAIROX HIJS Hokij
Foto: Kurt Tops

Dat is dus niet altijd even makkelijk. Maar Eimers wist daar goed mee om te gaan; hij is ook wel in voor een dolletje. Als iemand hem voor lul zette waar het hele team bij was, was hij wel degene die het hardste lachte. Dat klinkt misschien niet bijzonder, maar dat is wel belangrijk voor de verhouding tussen het team en de coach. Het heeft een belangrijke invloed op de spelers”, zo geeft Van Bentem een inkijkje.

Previous Face-Off komt met online NHL20 toernooi voor de PS4
Next Hobey Baker, de beste amateurijshockeyer van Amerika