Dallas wint winter classic van Nashville voor 85.630 toeschouwers

Met 85.630 toeschouwers op de tribune in de Cotton Bowl te Dallas Texas werd de NHL Winter Classic gespeeld. De update door Cor Machielsen lees je hier.

Dallas Stars – Nashville Predators 4-2

Voor Corey Perry zat de Winter Classic er al snel op. Na twee minuten en 44 seconden kon Perry de walk of shame maken nadat hij Ryan Ellis met een elleboog tegen het hoofd had geveld. Five minute major en game misconduct. Tijdens die vijf minuten powerplay scoorde de Pradators twee keer. Waarvan een uit een 5 on 3, omdat Blake Comeau een puck over het glas schoot. Matt Duchene maakte de 0-1 en Dante Fabbro scoorde de 0-2 op een mooie assist van Duchene. Er was wel een kans om de achterstand te verkleinen door een penaltyshot voor Denis Guryanov, maar hij mistte de kans door naast te schieten.

Goalies houden het een lage score in tweede twintig minuten

Dallas gaf gas in de tweede periode maar hadden moeite om Pekka Rinne te passeren. Dat lukte uiteindelijk in de laatste minuut van die periode. Blake Comeau scoorde tijdens een uitgestelde penalty. En dat was ook het zestiende schot op goal van Dallas. Goalie Ben Bishop moest twaalf keer handelend optreden op schoten van de Predators.

Elf minuten zonder schot op doel door de Predators

Dallas kwam herboren uit de kleedkamers voor de laatste periode. Binnen zes minuten was het compleet omgedraaid. Binnen een minuut een powerplay goal van Mattias Janmark, vier minuten later eveneens op de powerplay Alexander Radulov en Andrej Sekera met zijn eerste in dienst van Dallas vanuit de rebound met de backhand anderhalve minuut na de 3-2. Toen duurde het nog vier minuten voordat het eerste schot op doel van Ben Bishop werd afgevuurd in de derde periode door de Predators. Zelfs drie minuten voor tijd met Pekka Rinne op de bank voor een extra aanvaller kwamen de Stars gevaarlijker voor de dag dan de Predators. Over zestig minuten genomen is Dallas de terechte winnaar.