Chicago verslaat Boston, Calgary nog steeds ongeslagen met interim coach Geoff Ward

Negen wedstrijden afgelopen nacht waarbij Boston na een sterke comeback alsnog verloor in overtime van Chicago. Milan Lucic zijn eerste goal voor Calgary scoort na dertig! wedstrijden. En Artemi Panarin bij zijn terugkeer in Columbus de game winning goal wist te scoren. De update vind je natuurlijk hier bij Face-off.

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 3-4 OT

Na een 0-3 tussenstand kwamen de Bruins terug tot 3-3 maar moesten het in overtime afleggen tegen de Blackhawks die het extra punt pakte door een goal van Jonathan Toews. Ook Robin Lehner kon op een bedankje rekenen want de Chicago goalie hield 37 pucks tegen.

Carolina Hurricanes – San Jose Sharks 3-2 SO

Een 2-2 stand na veertig minuten werd niet meer aangepast tot en met de overtime. Dus shootouts zouden gaan bepalen wie de winnaar werd. Dat werd Carolina’s Andrei Svechnikov die naast de 1-0 ook de enige shootout wist te scoren.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 2-3

De terugkeer van Artemi Panarin in Columbus werd er een met een gouden randje. Hij scoorde namelijk de game winning goal. Maar het was wel een gestolen overwinning. De Rangers schoten maar negentien keer op het doel van de Blue Jackets terwijl Alexander Georgiev 45 reddingen moest maken.

Calgary Flames – Buffalo Sabres 4-3

Sinds Bill Peters in ontslagen in Calgary en zijn vervanger Geoff Ward het heeft overgenomen hebben de Flames niet meer verloren. Milan Lucic scoorde zijn eerste goal voor de Flames en Tobias Rieder wist in zijn 400ste NHL-wedstrijd een shorthanded goal mee te pakken.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 3-2 OT

De Winnipeg Jets wisten de gelijkmaker te scoren in de allerlaatste minuut door Mark Scheifele. Stars Joe Pavelski scoorde op de powerplay in overtime doordat Jets Josh Morrissey een holding penalty pakte.

Montreal Canadiens – Colorado Avalanche 2-3

Na zestien wedstrijden gemist te hebben met een blessure wist Gabriel Landeskog weer te scoren bij zijn terugkeer. De Avalanche wonnen hiermee voor de vijfde keer op rij. Cayden Primeau wist 32 reddingen te maken tijdens zijn NHL-debuut voor Montreal.

New York Islanders – Vegas Golden Knights 3-2 OT

Ook deze wedstrijd werd in overtime beslist nadat de bezoekende partij gelijk maakte in de laatste vijf minuten door Jonathan Marchessault. Diezelfde Marchessault beging in overtime een tripping penalty zodat de Islanders via Ryan Pulock de game winning goal konden maken.

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 1-3

De Flyers winning streak van vijf werd gestopt door Phil Kessel persoonlijk. Hij scoorde de 1-0 via een powerplay en een empty netter voor de 1-3. Arizona staat nu eerste met een punt meer dan de Edmonton Oilers in de Pacific Division.

Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild 4-5

Een doelpuntrijk gevecht ontspon zich in Florida. Alex Killorn scoorde de 4-4 voor Tampa in de derde periode maar Mats Zuccarello zette acht seconden later de Wild weer op voorsprong met de game winning goal. En won daarmee voor de Wild de vijfde wedstrijd op een rij.