Tilburg boekt thuiszege op nieuwkomer Krefelder EV 81


Zondagmiddag 1 december mocht Tilburg Trappers voor het eerst Krefelder EV 1981 U23 verwelkomen in het Stappegoor IJssportcentrum. De nieuwkomer van de Oberliga Nord was vorige keer een flinke klus voor de ploeg van Subr, maar toch stapte Tilburg met een 2-4 overwinning van het ijs. Zondagmiddag was het wederom Trappers, met debutant Bryan Vos, dat als winnaar uit de bus kwam, met een keurige 6-2. Tessa Schoenmakers praat jullie volledig bij.

Kort maar krachtig

De eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig, het was pas de tweede ontmoeting van beide teams. Vandaar dat er vooral door beide partijen werd afgetast, zowel aanvallend als verdedigend. Maar daar kwam na een minuut of acht snel verandering in. Topscorer Mitch Bruijsten wist als eerste de puck achter Ennio Albrecht te werken. Niet veel later wist ook zijn broer Kevin Bruijsten met behulp van Max Hermens en Jordy van Oorschot een doelpunt te maken, 2-0. Deze treffer is in de video hieronder terug te zien.

Tekst gaat verder onder de video

Slechts 25 seconden na het doelpunt van Kevin Bruijsten, schoot Jordy Verkiel de puck via een afstandsschot erin. Vervolgens was het weer enkele minuten rustig aan beide kanten. Daarna pakte de bezoekende ploeg een straf, en daar wist Tilburg wel raad mee. Wederom was het Mitch Bruijsten die een doelpunt mocht noteren, ditmaal een powerplay goal. Een kleine 16 seconden later was het Jordy van Oorschot met Delany Hessels die een gaatje wist te vinden achter de Duitse goalie, 5-0. Trainer Elmar Schmitz besloot hierna in te grijpen en Albrecht eruit te halen, na vijf doelpunten in zesenhalve  minuut, om vervolgens goalie Sebastian Staudt een kans te geven.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Als een huis

Waar Krefeld in de eerste periode wat fouten maakte in de verdediging leek de pauze hen goed te hebben gedaan. Ook leken ze te hebben gekozen voor een verdedigende strategie, waar Trappers amper doorheen wist te breken. Toch maakte Ninho Hessels een treffer met behulp van Danny Stempher, een keurige 6-0 op het scorebord. Daarna leek de bezoekende ploeg zichzelf helemaal te herstellen en stond de muur voor het doel weer. Dit zorgde er ook voor dat de thuisploeg weinig verdedigend werk hoefde te verrichten. Langzaam maar zeker kwamen er meer kansen voor de bezoekende ploeg, maar ze wisten Ruud Leeuwesteijn niet te passeren. Met een 6-0 tussenstand gingen beide teams voor de laatste keer pauzeren.

Ruud Leeuwesteijn en Ninho Hessels. Foto: Arie Leeuwesteijn

Druk zetten

In de laatste periode dacht Tilburg de wedstrijd rustig uit te spelen, maar dat hadden ze fout. Waar zij wat losser gingen spelen voerde Krefeld de druk op. Na een onnodige too many men straf voor de Tilburgers maakte Tom-Eric Bappert de 6-1 en wist Trappers het doel niet langer schoon te houden. Enkele minuten later volgde Patrick Demetz het voorbeeld van zijn ploeggenoot en schoot de 6-2 binnen. Beide teams wisten nog een aantal kansen te creëren maar de puck ging het doel niet meer in.

krefeld
Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Man of the match werd Ninho Hessels. Komende vrijdag heeft Trappers de thuiswedstrijd tegen Icefighters Leipzig op het programma staan en zondag gaat men uit de strijd aan met Crocodiles Hamburg.

De interviews na afloop:

Floris Van Elten:

Debutant Bryan Vos:

Michael Jamieson:

 

Previous Boston dendert door, McDavid en Draisaitl naar 50 punten
Next Goal Wielenga en eerste punt Dijkema leiden SDE naar winst