Columbus Blue Jackets gaat het vertrek van drie sterkhouders voelen


Columbus Blue Jackets

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Cor Machielsen beschouwt Columbus Blue Jackets voor.

VORIG SEIZOEN

Columbus eindigde als dertiende in de league en als vijfde in de Metropolitan Division. Wat hen wel een wild-card opleverde voor de play-offs. Ze mochten aantreden tegen de “gedoodverfde winnaar” Tampa Bay Lightning. Het werd een sweep van jewelste en Tampa kon met de staart tussen de benen het strijdperk van de play-offs verlaten. In de tweede ronde waren de Bruins met 4-2 te sterk.

AANGETROKKEN & VERTROKKEN

Gustav Nyquisttekende voor vier jaar in Columbus. Hij kwam over van de San Jose Sharks waar hij een half jaartje heeft gespeeld en daarvoor vele jaren bij de Detroit Red Wings zijn kunsten vertoonde. Elvis Merzlikins kwam er ook bij. De Letse nationale goalie, die niet hoger heeft gespeeld dan de Zwitserse NLA League, maakte indruk op het afgelopen WK.

 

Wie ze vooral zullen missen zijn de drie free agents die voor vele dollars hun heil elders zijn gaan zoeken. Sergei Bobrovsky ging naar Florida Panthers als opvolger van Roberto Luongo. Bobrovsky gaat 70 miljoen verdienen in zeven jaar. Artemiy Panarin deed het beter met eveneens een contract voor zeven jaar. Hij gaat naar New York Rangers maar wel voor 81,5 miljoen. Matt Duchene die koos voor Nashville Predators ook voor zeven jaar, maar hij is het ‘minst waard’ met 56 miljoen.

VOORUITBLIK

Ik denk dat Columbus iets teveel heeft ingeleverd met het vertrek van de bovengenoemde free agents. Nyqvist en Merzlikins zijn niet de top aankopen die men had verwacht in Columbus. Coach John Tortorella zal moeten roeien met de riemen die hij heeft. Misschien dat er wat van de jonge talenten van AHL filiaal Cleveland Monsters zullen doorbreken.

torterella
Photo: usatoday

KEEP AN EYE ON

Pierre Luc Dubois. D jonge center behaalde vorig jaar al 66 punten (29G , 37A). Seth Jones zat al dicht bij de finalisten voor de Norris Trophy afgelopen seizoen. En als Elvis Merzlikins zijn niveau haalt van het WK kan hij ook gaan verrassen.

VOORSPELLING

Met een, in de NHL, onervaren goalie trio en het vertrek van de drie sterkhouders gaat Columbus tekort komen voor de play-offs.

Previous SDE HF ging voor vier op een rij, blijft steken op drie
Next Carolina Hurricanes 'Bunch of Jerks' wil veel meer