Kan Colorado Avalanche de volgende stap maken?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Colorado Avalanche.

Vorig seizoen

De Avalanche is een team met enorm veel potentie en dat hebben ze vorig seizoen laten zien. De eerste lijn met MacKinnon, Rantanen en Landeskog was niet normaal productief. Dit zorgde voor een goede run gedurende het seizoen en ook in de play-offs. Uiteindelijk moest Colorado in de tweede ronde hun meerdere erkennen in San Jose Sharks.

Het grote manco van de Avalanche was, wat óók intern is aangegeven, dat ze niet veel meer waren dan die eerste lijn. Het gat daarna zou te groot zijn. Nou daar hebben ze wel naar geluisterd en er werden prima jongens binnen gehaald om de boel te versterken.

Aangetrokken en vertrokken

De Avalanche waren zeer actief op zoek naar spelers om te gaan versterken in de breedte. Zo werd Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs) aangetrokken. Ook Pierre-Edouard Bellemare kon de lokroep vanuit Denver niet weerstaan. En vanaf San Jose Sharks kwam Joonas Donskoi aanwandelen. Tel daar bij op dat tussendoor ook nog Andre Burakovsky vanuit Washington kwam, en je ziet al dat er aanvallend echt een prima slag is geslagen.

Maar… Er vertrok ook zeker wel wat. Alexander Kerfoot gaat zijn geluk beproeven in Toronto. Evenals Tyson Barrie. Semyon Varlamov is vanaf nu te bewonderen bij New York Islanders. Derrick Brassard switchte weer eens van team en vertrok ook naar de Islanders.

Vooruitblik

De Avalanche wil veel. Én ze hebben de spelers ervoor in huis. Met het aantrekken van Kadri hebben ze een zeer ervaren kracht erbij die op sommige momenten een juiste push kan geven. Ervan uitgaande dat jongens zoals MacKinnon en Rantanen alleen maar beter worden (kan dat nog?) gaan ze een mooie toekomst tegemoet.

Keep an eye on

Die eerste lijn hè. Nathan ‘Nate the Great’ MacKinnon, Mikko Rantanen en captain Gabriel Landeskog. Die lijn kan dingen. Hele mooie dingen. En het is gewoon hopen dat het dit seizoen ook zo’n mooie geoliede machine gaat zijn. Want daarvoor kijk je ijshockey.

Voorspelling

Dit team gaat alleen maar beter worden. Vorig seizoen kwamen ze te kort tegen de Sharks, maar ik denk dat ze aankomend seizoen een stuk beter gaan zijn. Ik zet ze dan ook neer voor outsiders voor de Stanley Cup winst.

Previous Eerste Divisie: Het volledige wedstrijdschema
Next Vegas Golden Knights, schiet 'Wild Bill' Karlsson dit jaar raak?