Brengt hot dog man Phil Kessel Arizona Coyotes een stap verder?


phil kessel
photo: nhl.com

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Arizona Coyotes.

vorig seizoen

Arizona miste op vier punten na de play-offs om via de wildcard mee te kunnen doen. Belangrijkste oorzaak was daarbij de wedstrijd in Colorado (maart 2019) waar ze na shoot-outs verloren van directe concurrent de Avalanche. Ook de wedstrijd thuis tegen de Kings, waar ze met vijftig schoten op doel maar één keer wisten te scoren, ging met 1-3 verloren. Geen resultaat dus om over naar huis te schrijven tegen het team dat uiteindelijk laatste in de divisie is geworden. Verder draaiden ze een redelijk seizoen als je zo dicht erbij zit. Een jong team wat in het nieuwe seizoen wat routine kan gebruiken. En dat is erbij gekomen.

Clayton Keller

aangetrokken-vertrokken

De meest in het oog springende trade was die toch wel van Phil Kessel, Dane Birks en een vierde ronde 2021 pick. Zij kwamen van de Penguins naar de Coyotes in ruil voor Alex Galchenyuk en Pierre-Oliver Joseph.

De trade voor center Carl Soderberg van Colorado is er vooral een die geïnitieerd is vanuit de Avalanche. Vooral om cap space te creëren. Arizona stuurt Kevin Connauton en een derde ronde 2020 pick naar Colorado.

Clayton Keller heeft acht jaar bijgetekend voor een gemiddeld salaris van USD 7.150.000,00. Hij was de zevende pick in de 2016 draft. Victor Soderstrom, als elfde gekozen in de 2019 draft, mag eerst nog verder rijpen bij Brynäs IF.

vooruitblik 

De komst van Phil Kessel, zal zeker een impact hebben in Arizona. 82 punten afgelopen seizoen met 27 goals en 55 assists. Dat zijn er dik meer dan de top drie van Arizona afgelopen seizoen. Clayton Keller kwam tot 47, Oliver Ekman-Larsson haalde er 44 en de vertrokken Alex Galchenyuk haalde de 41. En wat brengt Carl Soderberg mee? Kan hij zijn ervaring overbrengen op de jeugdige teamgenoten?

phil stanley
foto: Torontolife.com

keep an eye on

Dat zijn voor de Coyotes de usual suspects. Clayton Keller, Oliver Ekman-Larsson en gezien zijn trade toch ook Phil Kessel. Zal goalie Antti Raanta weer fit zijn voor het nieuwe seizoen? Hij speelde maar vijf wedstrijden vorig seizoen en was de rest van het seizoen uitgeschakeld met een lower body blessure.

voorspelling

Met de toevoeging van de ervaren Kessel en Soderberg zijn de Coyotes er op vooruit gegaan. Maar dat zijn de andere ploegen ook van de Pacific divisie. Eerlijk gezegd denk ik dat ze net tekort komen voor de wildcard positie.

Previous Ron Berteling Schaal XIII: Den Haag of Nijmegen?
Next Eerste Divisie: Het volledige wedstrijdschema