Minnesota Wild gaat jagen naar vertrouwde play-off spot


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Minnesota Wild.

Vorig Seizoen

Minnesota Wild. Het team dat altijd wel een play-off plekje weet mee te pikken, deed dat vorig seizoen niet. En dat kwam hard aan bij de club. Maar ze bleven vertrouwen houden in hun coach Bruce Boudreau en zeggen zelf dat ze harder terug gaan komen dan ooit tevoren.

Aangetrokken en vertrokken

De Wild wil vooral aanvallend iets extra’s gaan brengen en mede daarom werden Mats Zuccarello (Dallas Stars) en Ryan Hartman (via Philadelphia Flyers naar Dallas Stars en gelijk weer door naar de Wild) erbij gehaald. Saillant detail was toch wel dat Hartman helemaal niet wist dat hij getrade was, aangezien hij op een vis trip was en onbereikbaar was.

Verder ging er niet veel bijzonders weg. Ja, Pontus Aberg ging naar Toronto Maple Leafs, maar het lijkt wel waar die jongen ook komt, dat hij gelijk weer mag vertrekken.

Vooruitblik

De Wild willen zich uiteraard gaan revancheren. Zij willen perse de play-offs halen. Ze zullen alles gaan geven om dat doel te gaan veiligstellen. En met de aanvallende impulsen die ze erbij hebben, is dat geen verkeerd doel.

Keep an eye on

Tja. Er zitten veel spelers bij de Wild die gewoon een goed potje kunnen spelen. Gaat good old Eric Staal weer knallen voor het doel? Hoe gaan de nieuwe jongens als Zucarello en Hartman zich thuis voelen in het team? En kan Kevin Fiala nou wel eens de grote beloftes waar maken?

Voorspelling

Het team is in de breedte sterker geworden. En ik denk dat ze aankomend seizoen tot het laatst mee gaan strijden om een plek in de play-offs. Die gaan ze dan pakken en in de eerste ronde is het over en sluiten.

Previous UNIS Flyers Heerenveen is dit seizoen niet direct favoriet
Next Chicago Blackhawks heeft nieuwe spelers, maar schiet er weinig mee op