Brett Oliphant derde import voor Luik Bulldogs


Brett Oliphant, Canadees enthousiasme en ervaring

Naast enthousiasme, heeft Brett ook heel wat kennis en kunde. “Inderdaad. Na mijn jeugdhockey opleiding in Wheatly trok ik naar de Leamington Flyers. Een topclub voor elke jonge ijshockeyer. Knapen als Jason Baclig, ooit twee jaar topscorer in Nijmegen, maar ook NHL-spelers T.J. Brodie en Zack Kassian speelden er ooit. Vervolgens trok ik de Ontario Hockey League in. Speelde een jaar voor Barrie Colts, anderhalf seizoen bij Mississigua IceDogs en een seizoen voor Sarnia Sting. Vervolgens trok ik naar de Windsor Universiteit. Daar combineerde ik het ijshockey met mijn studies. Heb er ondertussen mijn diploma behaald en ben ook al een tijdje actief in Canada in de hockey jeugdopleiding. Met 195 OHL-wedstrijden en 131 USHL-games op de teller wou ik ook meer dan graag van het Europees ijshockey proeven.”

Europees debuut op zijn 31e

Na enkele seizoenen in SASHL, een regionale senior competitie in Canada, steekt deze 1m83 grote Center voor het eerst de grote plas over. “Ik ben al van jongsaf bevriend met Cheyne Matheson. Ook deze zomer trainden we weer samen bij PowerTech in Tecumseh. Maar ook NHL kleppers als Kassian en Dalton Prout zie je er zich klaarstomen voor het komend seizoen. Jeugdvriend Cheyne adviseerde me om Bulldogs coach Paul Vincent te contacten. Ook Nick Rivait had enkel lof over zijn tijd bij Bulldogs de Liège en de BeNe League. Na enkele goede gesprekken met de coach is het duidelijk wat de verwachtingen van de Bulldogs zijn. Eind augustus vlieg ik naar Europa en kijk uit naar mijn nieuwe teammates, de gehele staff en de stad Luik. Mijn eerste oefenwedstrijd in het Luikse Mediacité, tegen het Franse Valenciennes, staat op 7 September gepland. Een weekje later trekken we dan met Bulldogs Luik naar Parijs. Geweldig toch? Daar spelen we in Bercy twee avonden tegen Français Volants, een andere Franse derdeklasser.”

 

Previous Senna Peeters is gereed voor het trainingskamp met Halifax Mooseheads
Next Face-Off presenteert nieuw logo BeNe League