Kim Miettinen versterkt Golden Sharks Defensie


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Kim, kracht en ervaring

Met het invullen van de tweede importplek hebben de Golden Sharks voor de goede mix van ervaring, kunde en kracht gekozen. Kim Miettinen heeft na het doorlopen van zijn jeugdopleiding in Finland voor het internationale ijshockey gekozen. Op zijn negentiende wisselde de uit de regio Helsinki afkomstige Miettinen naar de NSHL. Dat seizoen scoorde Kim 41 punten bij de Massachusetts Junior Mariners. In 2015 zette Kim koers naar Moldavië en speelde in de kleuren van Platina Chisinau. In de Euro-Aziatische Junior-competitie MHL B scoorde de 1m85 grote verdediger acht punten in 21 wedstrijden.

Senior Hockey in Engeland

Vervolgens speelde deze Finse hockeytrotter drie jaar in Engeland op het tweede (semiprofessioneel) niveau, in de NIHL1. Naast zijn defensieve kwaliteiten toonde Kim ook op Senior-niveau zijn offensieve kunde. Uit 86 wedstrijden puurde hij 96 punten. Spelen deed hij er succesvol bij sterke teams als Blackburn Hawks, Solway Sharks en Telford Tigers. “Ja, in Engeland had ik drie mooie jaren. Twee maal het kampioenschap gewonnen met twee verschillende teams. Mooi toch! Zelf werd ik het tweede seizoen gekroond tot Defense met de meeste scorerpunten. Bovendien werd ik geselecteerd in het First All Star Team“, aldus de enthousiaste Fin.

Overstap naar Polen

Vorig jaar dan de overstap naar het Poolse Orlik Opole. In de geboortestad van Miroslav Klose begon Orlik het seizoen erg ambitieus met heel wat imports in de ploeg. Met het aantrekken van twee Finnen, een Amerikaan en een handvol Russische spelers waren de ambities dus volop aanwezig, de continuïteit echter niet. Na de winterstop bleken plots enkele sponsoren met de noorderzon verdwenen. Het bankroet werd onafwendbaar voor de Poolse eersteklasser.

De BeNe-League in met Golden Sharks

Op zijn vijfentwintigste brengt Miekinnen dit Mechelen heel wat defensieve ervaring met drang naar voren mee. En de Fin heeft er zin in. “Inderdaad, het voorbije seizoen was niet bepaald het leukste seizoen. Na drie leuke jaren in de Engelse competitie hoop ik dus nu met Mechelen Golden Sharks weer mooie ervaringen op te doen. Ik heb begrepen dat Mechelen zijn eerste jaar op het hoogste niveau goed doorstond. Met de komst van enkele nieuwe spelers, waaronder ikzelf, willen de Golden Sharks een gevestigde waarde worden in het BeNe Kampioenschap. Eentje die  af en toe kan verrassen tegen een BeNe League-topper. En ik kijk al uit naar de duels tegen Zoetermeer. Daar speelt immers mijn jeugdvriend Ferenc Kocsis“, grijnst Miettinen.

 

Previous Select4U is de nieuwe hoofdsponsor van Nijmegen Devils
Next Bartek Bison, fysiek sterke aanwinst Tilburg Trappers