Rick van Haren doet stap terug in het ijshockey


Rick van Haren Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Rick van Haren gaat het tweede team van Nijmegen Devils in de Eerste Divisie versterken. Van Haren gaat een jaar stage lopen in het onderwijs en kan de combinatie niet meer maken met het ijshockey. In de onderstaande brief legt hij uit hoe dat proces is gegaan en waarom hij de stap terug maakt.

“Veel verschillende berichten zijn voorbij gekomen de afgelopen weken van oud-teamgenoten, waarbij de ene speler stappen maakt in het buitenland en andere spelers hier in Nederland teams versterken. Iedereen die de sport in Nederland en België kent, die weet wat ervoor nagelaten moet worden om hier op het hoogste niveau te spelen. Vorig jaar heb ik met de Nijmegen Devils na veel inspanning dan ook twee mooie prijzen op mijn CV mogen zetten en daar ben ik super trots op. Alleen de competitiebeker mis ik nog in mijn eigen prijzenkast, want de Ron Berteling Schaal had ik een paar jaar geleden met Geleen weten te bemachtigen.

VERSCHILLENDE VISIES

Rick van Haren Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

“Dan rijst misschien de vraag waarom ik nu überhaupt stop bij de Devils. We hadden twee prijzen gewonnen en met de aanwinsten die deze zomer zijn gehaald, lijkt het erop dat volgend seizoen de vizieren gericht staan op alle drie de hoofdprijzen. Echter ligt mijn reden om wegen te scheiden met de Devils in de visie van het ijshockey. Buiten het ijshockey had ik een goede relatie met de coach, alleen tijdens het ijshockey zelf stonden onze visies haaks op elkaar. Soms heb je dat in de sport en vandaar ook dat ik heb laten weten aan medespelers dat onze wegen zouden scheiden. Daarnaast hadden ook het bestuur en ik verschillende visies, waardoor het voor mij duidelijk werd dat ik voor mezelf moest kiezen en mijn energie ergens anders in moest stoppen. Ik zal niemand aanvallen, echter heb ik nooit aan het bestuur of de coach laten weten wat ik zou doen en heb ik geen gesprek meer met ze gehad. Vandaar dat ik ook een beetje stond te kijken van het feit dat er een persbericht over Danny Mols en mij werd gepubliceerd, zonder dat er met mij gepraat is. Dit is natuurlijk jammer, want ik wilde ze best uitleggen hoe ik erin stond. En de andere kant is ook waar: ik had ook op het bestuur kunnen afstappen met betrekking tot het volgende seizoen!

Rick van Haren Nijmegen

GESPREKKEN

De Devils hebben in dat persbericht ook duidelijk gemaakt dat het niet helemaal duidelijk was waar ik zou eindigen en werd mijn naam in verband gebracht met Geleen en Heerenveen. Dat laatste is een feit; ik heb met de manager van Flyers gesproken. We hebben gesprekken gehad, maar uiteindelijk is dat toch niks geworden. De reden daarvoor is de volgende: ik ga volgend studiejaar een jaar lang stage lopen als docent in Apeldoorn, afstuderen en daarnaast ook de Minor in Apeldoorn doen. Als ik dan vooruitkijk en mijn ervaringen van eerdere stages vergelijk, merk ik dat ik tegen de klippen op aan het werken ben voor zowel de studie als het ijshockey. Met dit in het hoofd ben ik wel nog in gesprek gegaan met Zoetermeer, waarbij Utrecht dan een thuisbasis zou worden en zou fungeren als een soort tussenstation tussen Zoetermeer en Apeldoorn. Ook Alex Andjelic, die ik ken van vroeger, vind ik een goede trainer en dat maakte het voor mij een goede optie. Echter werd er voor het WK al gevraagd of ik de overstap wilde maken, maar heb toen gezegd dat ik wilde wachten na het WK. In die tijd wilde Zoetermeer graag vastigheid, dus hebben ze aangegeven een andere speler te halen. Afgelopen week was voor mijzelf de deadline en hierin heb ik dan ook de keuze gemaakt om aankomend jaar niet voor een BeNe League team te spelen, maar een stapje terug te doen en mij meer op mijn maatschappelijke carrière te focussen.”

Heb jij het Face-Off Magazine al besteld? ⇒ Wees er snel bij!

Previous NHL Draft Watch: Jouw handleiding voor de NHL Draft 2019
Next Stef Overweg van Amsterdam Tigers naar CAIROX HIJS Hokij