Maxime Pellegrims, interview in de gym


Pellegrims Luik Bulldogs
foto : Kurt Tops

Maxime verrast opnieuw met overstap

Naar aanleiding van de toch wel verrassende overgang, leek het ons interessant om Maxime te contacteren. Zodat we van de kwieke winger zelf wat achtergrondinfo krijgen van het hoe en waarom van deze transfer.

Maxime, je overgang van Mechelen naar Bulldogs Luik was voor velen wat onverwacht. Vorige zomer wisselde je van het verre Geleen naar het nabije Golden Sharks Mechelen. Nu weer verderop, richting Luik?

Begrijp ik wel, hoor. Een jaar geleden was ik absoluut toe aan meer familie-tijd. Ben ook blij dat ik toen uiteindelijk de, sportief gezien weliswaar moeilijke, beslissing genomen heb om de familierelaties weer op dreef te krijgen. Niet vergeten dat ik, net als de meeste BeNe League-spelers eerst en vooral overdag een full-time job heb hé. Ondertussen is familiaal gezien alles weer in orde. Luik kent mij al langer en ik ken ook heel wat mensen in Luik. Denk maar aan jongens als Jordan Paulus, Mike Distate, Bryan Henry, Alexandre Bremer vanuit de nationale ploeg en, natuurlijk, maatje Ax’l Milpas. Een tijdje geleden contacteerden de Bulldogs verantwoordelijken Kristof Van Looy en mij. Samen spelen is sowieso top met Kristof, nu kunnen we met Sean McCann-Coppens, ook samen pendelen vanuit het Antwerpse naar de Luikse Mediacité. En daarenboven worden de Luikse trainingsuren wat naar voren geschoven, wat ons pendelaars natuurlijk prima uitkomt.

 

Maxime Pellegrims Sharks Mechelen
Foto: Robert Bos

Een seizoen Mechelen, moeilijk en leerrijk

We wisten dat het debuutjaar met Golden Sharks op BeNe League-niveau moeilijk ging zijn. Anderzijds had Mechelen al twee seizoenen de Divisie 1-competitie gedomineerd. De selectie was net niet sterk genoeg in de breedte voor dit eerste seizoen BeNe. Het was inderdaad een zwaar seizoen; met wat moeilijke momenten maar ook enkele top-ervaringen. Zowel sportief op het ijs, maar ook naast het ijs. Heb het voorbije seizoen off-ice trainingen op dinsdag en donderdag gegeven aan de Mechelse jeugdspelers. Schitterend, die inzet en die vooruitgang bij die knapen. Dat ga ik ongetwijfeld missen, anderzijds weet ik nu zeker dat ik later graag verder wil werken in het begeleiden en coachen van spelers, van teams. 

Verwachtingen met Luik

Een spannend seizoen! Elke wedstrijd moet gespeeld worden en zwakke broertjes bestaan niet. Er zal moeten gewerkt worden. Trouwens, ben op dit moment in de gym aan het trainen. Off-ice trainingen, zeker in de zomer, zijn de basis voor prestaties in de wintermaanden. Het Luikse team heeft enkele grote namen verloren. Anderzijds het is op het ijs en als groep dat het zal moeten gebeuren. Wij, het Antwerps trio, zijn er bijgekomen, maar ook twee sterke Canadese kerels en natuurlijk ook ene Bryan Kolodziejczyk. En heel wat beloftevolle jongens uit de eigen jeugd die hun kansen zullen afdwingen. We zullen onze huid duur verkopen.  

Hernieuwde samenwerking met Paul Vincent

De Coach is een belangrijke factor in de beslissing om in Luik te willen spelen. Paul Vincent kent mij goed. Weet mij als geen ander in de goede richting te duwen, te stuwen zeg maar. Zowel tijdens mijn tijd bij HYC Herentals alsook bij het Belgisch Seniors-team heeft Coach Vincent bewezen dat ie een crack is. Een absolute ijshockey-kenner maar ook een people manager van de bovenste plank. Ik kijk er naar uit, naar het nieuwe seizoen!

Previous NewCold Midnight Sun Tournament 2019 dit weekend in Dordrecht
Next Kyle Brothers verlaat HYC voor Kiruna AIF in Zweden