Powerplay unit Boston Bruins sloopt St. Louis Blues; 2-7


Stanley Cup Final

Na de eerste twee wedstrijden in Boston is het circus verplaatst naar St. Louis. Een perfecte score op de powerplay van de Bruins kwamen de Blues niet te boven. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie up to date.

St. Louis Blues – Boston Bruins 2-7 (BOS LEIDT 2-1)

De eerste zeven minuten in de eerste periode waren compleet voor de Blues. Het publiek werd getrakteerd op snel spel en een aantal heerlijke checks.

Ook was de schoten op doel verhouding 5-0 in die tijdspanne. De schoten waren echter allen een prooi voor Tuukka Rask. Daarna draaide het beeld van de eerste twintig minuten in het voordeel van de Bruins om. Op de eerste powerplay was het gelijk raak. Na tien minuten kwam er een uitstekende pass van Torey Krug op Patrice Bergeron. Die veranderde de puck met een kleine beweging van de stick zo van richting dat Jordan Binnington kansloos was. Het volgende schot op de goal van St. Louis lag er ook meteen in. Een mooie aanval opgezet vanuit het verdedigingsvak door Charlie Coyle eindigde ook bij hem en vanuit de rechtse aanvallende cirkel haalde hij diagonaal uit.

Maar het was nog niet gedaan. Want tien seconden voor het einde van de eerste periode kregen de Blues nog een tik op de neus. Sean Kuraly haalde uit en ging five hole bij Jordan Binnington. Vier schoten drie goals. Er kwam nog een offside challenge naar boven. Het was offside, maar omdat de puck door een Blues speler het laatst werd geraakt werd offside opgeheven zodat de goal geldig was.

Dure penalty na offside challenge

Een offside challenge die je verliest kost je ook nog een minor penalty. Veertig seconden na de eerste pauze lag de 4-0 ook al in het net. Met een mooie stick schijnbeweging zette David Pastrnak goalie Binnington op het verkeerde been en kon met de backhand hoog in het doel scoren. Ondanks een save percentage tot dan toe van 0,788 mocht Binnington blijven staan.

Er kwam toch nog hoop voor de Blues fans. Na 31 minuten was het Ivan Barbashev die de 1-4 maakte. Zijn one timer zou zijn naast gegaan als hij niet de schaats had geraakt van een Bruins speler. Maar die goals tellen ook.

Lang kon men er niet van genieten in St. Louis. Nog geen dikke minuut later viel alweer de derde powerplay goal te noteren voor de Bruins. Torey Krug haalde uit en zijn schot raakte de stick van Blues verdediger Jay Bouwmeester waardoor het schot onhoudbaar was voor Jordan Binnington. Het betekende wel zijn Waterloo, want daarna maakte Jake Allen zijn debuut in de Stanley Cup finale.

Vier goals verschil is te groot?

Wat konden de Blues nog in de laatste periode? In ieder geval de stand wat dragelijker maken. Na vijf minuten lukte het ook de Blues te scoren vanuit een powerplay. Colton Parayko schiet na een assist van Ryan O’Reilly de 2-5 tegen de touwen.


Ondanks nog twee powerplays voor de Blues en een schoten verhouding van tien tegen twee in de laatste periode tot twee minuten voor tijd lukte het de Blues niet om de Bruins het nog lastig te maken. De score werd zelfs nog uitgebouwd door de Bruins. Noel Acciari scoorde de 2-6 via een empty netter en Marcus Johansson zorgde voor de 100% powerplay score door ook in de vierde powerplay te scoren. Vier goals op vier schoten in overtal, dat heet ‘well executed’

Dinsdag 4 juni om 02:00 uur krijgen de Blues weer kans op revanche. Trekken ze de series gelijk of pakt Boston het matchpoint? Wij zijn er weer bij. Jullie ook?

Previous Historische zege St. Louis Blues bij Boston Bruins; stand 1-1
Next Golden Sharks Mechelen presenteert Kevin de Winter en Stef Vermeulen