Colorado op matchpoint na sensationele comeback tegen Calgary, Dallas en Boston pakken tweede zege


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Weer een heerlijke nacht met NHL play-offs. Tien goals in Toronto waarbij Boston aan het langste eind trok en zo de stand weer gelijk bracht in de series. Dallas wat geen kind had aan Nashville en Colorado wat zichzelf in overtime op matchpoint zette. Rik Bruijnius en Cor Machielsen waren weer vroeg uit de veren om jullie weer up to date te brengen.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 4-6 (series 2-2)

Brad Marchand en David Pastrnak namen Boston bij de hand in game vier. Met respectievelijk een een goal en twee assists en twee goals. Charlie McAvoy opende de wedstrijd met een powerplay goal na drie minuten op aangeven van Charlie Coyle. Enkele minuten later was Marchand op aan geven van McAvoy die de score verdubbelde. Voor het verstrijken van de eerste periode was het Zach Hyman op aangeven van Morgan Rielly die Toronto weer in de wedstrijd schoot.

In de tweede periode vond Andreas Jonsson de stick van Auston Matthews en die schoot de gelijkmaker binnen. Een dikke twee minuten later vond Marchand de stick van Pastrnak voor een intikker en Boston stond weer voor. Deze combinatie herhaalde zich anderhalve minuut later op de powerplay en zo nam Boston weer een twee goal voorsprong. Dit werden er drie nadat Zdeno Chara  in de de derde periode een puck in het net ramde.

Toronto deed er alles aan om de wedstrijd te kantelen. Matthews scoorde zijn tweede goal op aangeven van Mitch Marner en Travis Dermott bracht het verschil terug tot één goal op aangeven van Jake Gardiner. Hier bleef het niet bij want de Zwees Joakim Nordstrom schoof nog een empty netter binnen. De stand in de serie is weer gelijk.

Dallas Stars – Nashville Predators 5-1 (series 2-2)

De powerplay van Dallas was doorslaggevend. Rookie Roope Hintz wist zijn eerste twee play-off goals te scoren en Ben Bishop was goed voor 34 reddingen.

Al na drie en halve minuut wist Johan Klingberg de puck bij Hintz te krijgen. Zijn schot was meteen raak voor een powerplay goal. Een kleine minuut later kreeg Dallas al weer powerplay. De puck ging weer rond en het was Esa Lindell die Alexander Radulov wist te bereiken. Die schoot Dallas binnen vijf minuten naar en twee goals voorsprong. Drieënhalve minuut later was het al weer raak Andrew Cogliano wist op aangeven van Blake Comeau de puck voorbij Pekka Rinne te krijgen. Na twaalf minuten kreeg Dallas voor de vierde keer een powerplay. Wederom ging de puck goed rond en wist Klingberg opnieuw iemand in een schietkans te zetten. zijn pass kwam bij Mats Zuccarello en de derde Dallas powerplay goal was een feit. Na acht schoten en vier tegengoals was de wedstrijd voor Rinne voorbij.

Hij werd vervangen door Jusse Saros. Halverwege de tweede periode wist Hintz met zijn tweede goal de 5-0 te scoren. Klingberg vierde hiermee zijn derde assist van de dag. De scherpte was er nu wel af bij Dallas en zo kreeg Saros de kans om twintig reddingen te maken. Roma Josi wist in de derde periode nog een goal te scoren voor Nashville. Hij deed dit op aangeven van Ryan Johansen.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 3-2 OT (series 3-1 COL)

Colorado had het moeilijk om te scoren tegen Mike Smith deze wedstrijd. Er werden in zeventig minuten maar liefst 52 schoten afgevuurd. De eerste periode werd gekenmerkt door goed keeperswerk waardoor de stand op 0-0 bleef. In de tweede twintig minuten  werden er in totaal 32 schoten afgevuurd en er werd maar een goal gescoord. Dat was vanuit de powerplay door Elias Lindholm die vanaf de blauwe lijn een hard schot losliet. Philipp Grubauer kon hem niet goed verwerken en de 0-1 was een feit.

De Flames namen een voorsprong van 0-2 doordat diezelfde Grubauer een rebound weggaf op een schot van Juuso Valimaki, waardoor Derek Ryan zijn eerste play-off goal kon scoren voor de Flames. Met nog veertien minuten te gaan moesten de Avalanche in de achtervolging. Gelukkig voor Colorado was de aansluitingstreffer er snel. Namelijk een dikke minuut na de 0-2 was er een scrimmage voor de goal en wist Mike Smith eerst nog schitterend te redden op een schot van close range door Matt Calvert en was het J.T. Compher die de aansluitingstreffer maakte.

Calgary kwam er in de derde periode niet meer aan te pas en moest de gelijkmaker toestaan in de powerplay doordat Mikael Backlund een tripping penalty pakte tegen Gabriel Landeskog. Mikko Rantanen zei dank je wel en bracht  twee minuten voor tijd de stand op 2-2. Een strakke pass van Nathan MacKinnon op de geheel vrijstaande Rantanen, die geen moeite had om Smith te verslaan. Rantanen sloeg ook toe in de overtime door een vlammend schot in de korte hoek achter Smith binnen te knallen en zo Colorad op matchpoint te zetten.

Previous Zevende editie Indoor Pond Hockey Classic opnieuw succes
Next Oranje dames kortste weg naar internationaal aansprekend ijshockey succes