Alex Andjelic nieuwe hoofdcoach Zoetermeer Panters


Alex Andjelic is de nieuwe hoofdcoach van Zoetermeer Panters. De 78-jarige geboren Serviër volgt Ondrej Kratky op, die na twee seizoenen afzwaait in de Silverdome.

ANDJELIC: EEN BAK ERVARING

De nieuwbakken oefenmeester neemt een karrevracht aan ervaring mee naar Panters. Zo was hij als speler actief op de Olympische Spelen van 1964, speelde bij Partizan Belgrado en in Nederland bij Den Bosch en Nijmegen.

Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Als coach is zijn palmares alleszins indrukweekend te noemen. Op zijn palmares prijken clubs als het Zwitserse Chur en Rapperswil-Jona, Schwenninger Wild Wings en Adler Mannheim in Duitsland. De meeste Nederlandse spelers, trainers en ijshockeyfans kennen de Servische Nederlander vanuit de banken van Nijmegen, Heerenveen, Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch. Ook was de nieuwe Panters-coach als skills-coach actief bij, Toronto Marlies, het AHL filiaal van Toronto Maple Leafs.

Tekst gaat verder onder de foto

Toronto Maple Leafs IJshockey Face-OFf

Andjelic sluit tijdens de voorbereiding op het nieuwe BeNe League seizoen aan in Zoetermeer.

Previous Jens Engelen verruilt Antwerp Phantoms voor Microz Eaters Geleen
Next Zevende editie Indoor Pond Hockey Classic opnieuw succes