MVP van de BeNe, 1e divisie finale, NHL Global en Livestreams


ERA Renomar HYC Herentals Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Steeds meer BeNe League teams hebben een livestream van de wedstrijden. Sommigen vrezen dat dit slecht is voor de opkomst bij wedstrijden. Anderen moedigen het juist aan, omdat er meer mensen bereikt (kunnen) worden. Wat vinden jullie?

Reginald: Hebben in het verleden al enkele puike Belgische Bekerfinales erg professioneel in beeld gebracht, met commentaar hé. Ben steeds en graag bereid om hier actief aan mee te werken. Dit seizoen met HYCtv actief inzake BeNe wedstrijden te streamen en van commentaar te voorzien. Livestream is geen concurrentie voor het ijshockey, noch voor de recettes van de thuisploeg. Een stream wordt ontzettend veel “achteraf” bekeken. Als je de aantal views opvolgt zie je na een weekje dat de wedstrijdavond zelf voor amper 10% views zorgde.

Nadien komen mensen je stream echter “massaal” oppikken. Coaches om eigen wedstrijden met spelers te analyseren, supporters om interessante fases te herbekijken van hun team of het team van de komende tegenstander. Familie, vrienden van spelers en de spelers zelf kijken later natuurlijk ook. Dankzij de stream breng je als het ware een nieuwe cyclus op gang inzake communicatie en beleving omtrent de wedstrijd, de sport. En deze cyclus begint pas als de wedstrijd afgelopen is. Beste nazorg die er is in het ijshockey dat streamen!

Tim: Ik vind het top dat ze dit doen, al hoop ik inderdaad dat dit niet kannibaliseert. Uiteindelijk is ijshockey toch het mooiste om live mee te maken. Denk dat clubs hier misschien gewoon aan moeten beginnen op het moment dat ze zeker zijn van voldoende toeschouwers. Ik hoop zeker dat dit de fans alleen maar wakker schudt! Ik word er wel blij van dat ik af en toe een wedstrijd in Zoetermeer of Mechelen kan zien, terwijl ik zelf in Eindhoven zit. Het aantal clubs in de competitie is immers dermate laag dat de afstanden groot blijven.

Jeroen: ik denk dat het juist positief is, aangezien meer mensen dan in aanraking kunnen komen met ijshockey. Volgens mij is dit de ideale manier om meer mensen te trekken naar het stadions.

Tom: Niks mis mee… Sterker nog, zeer welkom! Het liefst kijk ik natuurlijk IJshockey in het stadion zelf, een livestream haalt het niet bij de sfeer die er in het stadion heerst. Maar als dat soms even niet kan, maar ik toch graag iets wil meekrijgen van een bepaalde pot is het echt top dat er livestreams zijn. Zoals bij de laatste reguliere speelronde van de BeNe League toen Amsterdam en Zoetermeer elkaar tegenkwamen voor het laatste play-off ticket. Toen was ik blij dat ik de wedstrijd kon zien via de livestream van Panters. Helemaal het spectaculaire einde had ik echt niet willen missen!

Previous Oosterwijk en Visby/Roma verliezen bloedstollende serie van Tranås
Next Reclame voor het ijshockey: Geleen in absolute thriller langs Nijmegen