Krappe overwinning voor Tilburg Trappers op Saale Bulls Halle

Vrijdagavond moest Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle spelen. Die woensdag daarvoor had Tilburg met 4-2 van ze verloren. Het was de een na laatste wedstrijd voor de play-offs. Jonne de Bonth, Nick de Ruijter en Reno de Hondt waren afwezig. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Henk Maas. Namens Face-Off wensen wij alle nabestaanden sterkte toe. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Tilburg met 4-3. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Gelijke eerste periode

In de vierde minuut kreeg Tilburg de eerste penalty van de wedstrijd voor too many men on the ice. Wouter Sars zat hem uit. Het was een spannende powerplay van de Bulls, waarin goalie Ian Meierdres aan het werk werd gezet. Die deed zijn werk uitstekend. Net na de powerplay stuiterde de puck bij het Tilburgse goal via verschillende spelers echter wel het goal in. De 0-1 viel in de zesde minuut door Tyler Mosienko. De teams leken gelijk op te gaan in het spel. Ook de bezoekers wisten hoe ze druk moesten zetten op de wedstrijd. Er waren grote kansen aan beide kanten van het ijs. Met nog 27 seconden op de klok voor het einde van de eerste periode wist Brock Montgomery de stand nog wel gelijk te trekken. Met 1-1 gingen de teams de kleedkamers in. De shot-on-goal verhouding was 13 tegen 10. De tweede periode beloofde dus minstens zo spannend te worden.

Achterstand Tilburg

Al snel in de tweede periode was het weer raak voor de Bulls. De 1-2 werd door Maximilian Schaludek in de 21e minuut gescoord. Net zoals de eerste periode, was de tweede periode van gelijk niveau. Het was hard tegen hard. Halle moest alles uit de kast halen om de wedstrijd te winnen en dat deden ze. Het verschil met Herner EV was namelijk maar drie punten. Halle jaagde op het thuisvoordeel in de play-offs. Nathan Burns zocht net voor het einde van het middenstuk de confrontatie op met Ivy van den Heuvel, waardoor hij twee minuten naar de strafbank moest voor interference. Tilburg kreeg enorme kansen tijdens deze powerplay, maar de puck wilde er niet ingaan. Het resulteerde in een shot-on-goal verhouding van 25 tegen 19. Met een achterstand voor Tilburg gingen beide teams de laatste pauze in.

Krappe overwinning

Net zoals in de tweede periode, wisten de bezoekers in het begin van de periode te scoren. De 1-3 viel door Nathan Burns in de 42e minuut. Coach Bo Subr stelde vervolgens voor zijn team een nodige time-out in. In de 46e minuut wist Nardo Nagtzaam de stand eindelijk naar 2-3 te brengen. Lang vielen er geen goals, ondanks enorm veel kansen aan beide kanten. Het was Van den Heuvel die de stand in de 57e minuut gelijk maakte. De vreugde bij Tilburg was groot, maar het werd pas enorm toen Ryan Collier tien seconden later de stand op 4-3 zette. Met nog 40 seconden op de klok ging goalie Justin Schrörs eruit. Dat bleek niet genoeg te zijn voor Halle om de gelijkmaker te maken. Met nog negen seconden op de klok stelden de Bulls een time-out in, maar het was al te laat. De Trappers wonnen de spannende wedstrijd met 4-3.

Winnaars Tilburg Trappers bier

Vrijdagavond kregen ook de winnaars van het Tilburg Trappers bier hun prijs. De foto’s van de winnaars staan hieronder. We hopen dat jullie genieten van het lekker biertje!

Nabespreking wedstrijd

Na de wedstrijd spraken wij ook met Wouter Sars en Nardo Nagtzaam. Hieronder zijn de interviews te zien.