TV beelden, locatie finale, kwartfinales en Rastik Veres


Trevor Hunt Unis Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Er was veel te doen rondom de straf (drie duels) die Trevor Hunt kreeg, vooral omdat dit op basis van beelden gebeurde en niet iedere club deze verzorgt. Mag de BeNe League op basis van beelden straffen? Of pas als deze beelden voor alle partijen beschikbaar zijn?

Christian: Groeipijnen van een amateurliga die naar semi-pro evolueert. Duidelijke richtlijnen ontbreken op verschillende vlakken. Ook nu op gebied van videobeelden zo blijkt. Ik denk dat vooral daar de bonzen van de BeNeLiga ernstig over moeten nadenken. Het wordt breder dan alleen maar het spelletje op het ijs.

Jacco: Het lijkt mij uiteraard beter als alle partijen de beelden krijgen. Erg vreemd dat dit niet al zo is.

Graeme: Waarom zouden de beelden eerst naar de BeNe League gaan? Stuur ze gelijk naar alle betrokken partijen. Dan kunnen eventueel de belanghebbenden intern de situatie behandelen en alvast een beroeps- of schikkingsprocedure opstarten. Dit zorgt voor een versnelling in het proces en weten clubs en spelers sneller waar ze aan toe zijn.

Jeroen:  Het is inderdaad een beetje raar, wanneer niet alle teams op deze manier te werk gaan. De beelden zouden in dit geval eerst bij de betrokken partijen langs hebben moeten gaan.

Previous Spanning stijgt van plek één tot elf in DEL; nog vijf duels te gaan
Next Flyers en Hurricanes hot, dringen voor de wildcard spot in de eastern conference