Spanning stijgt van plek één tot elf in DEL; nog vijf duels te gaan


Face-Off IJshockey DEL

Na 47 wedstrijden stijgt de spanning, Mannheim verliest, zodat met nog vijf wedstrijden te gaan het verschil nog maar vier punten is met München. In de strijd om de play-offs lijkthet voor Krefeld lastig te worden na de grote nederlaag dat ze mee gaan doen voor de pre play-offs. Düsseldorf deed goede zaken in de strijd om het thuisvoordeel. Komende week zijn er drie speelrondes, de beslissingen gaan vallen. Cor Machielsen brengt jullie weer op de hoogte.

Pinguins Bremerhaven – Schwenninger Wild Wings 3-4 OT

De nummer laatst Wild Wings weet in overtime te winnen van Bremerhaven, dat de laatste weken wat puntjes her en der laat liggen. Zo ook nu. Na de eerste twintig minuten was de stand 1-1 ondanks een schotenverhouding van 16-3. Nicholas Jensen opende de score voor de Pinguins met een powerplay goal, maar binnen anderhalve minuut was het Rihard Bukarts met de gelijkmaker. Andre Hult en Mirko Hofflin bouwden de score uit voor de Wild Wings door aan het begin van de tweede periode te scoren en de score naar 1-3 te tillen. In de derde periode waren het Brock Hooton en Mark Zengerle die de overtime eruit sleepten voor Bremerhaven. Echter was het laatste woord voor de Wild Wings via Hult die met zijn tweede goal van de dag het extra punt mee nam naar Schwenningen.

Augsburger Panther – Straubing Tigers 3-2

Pas in de tweede periode werd de score geopend, in de 26e minuut scoorde Jeremy Williams voor Straubing met een powerplay goal. Eveneens tijdens een man meer situatie was de gelijkmaker in de 34e minuut voor de Panthers via Matt White. In de 41e minuut was het via Marco Pfleger dat Straubing brutaal de leiding nam. Tot in de 58e minuut een domme penalty van Antoine Laganiere werd afgestraft met de gelijkmaker door Simon Sezemsky. Vier minuten in de overtime werd de winst ook nog gepakt door Augsburg doordat Drew Leblanc de game winning goal binnen schoot.

Düsseldorfer EG – ERC Ingolstadt 3-2 SO

In een directe confrontatie tussen twee ploegen die strijden om het thuisvoordeel in de play-offs pakte DEG twee belangrijke punten. Stefan Reiter scoorde al na drie minuten de 1-0. Nog geen minuut later lag de gelijkmaker ook al in het net, gescoord via Brandon Mashinter. In de tweede periode werd er niet gescoord, maar in de derde werd het nog even spannend. Philip Gogulla zette Düsseldorf na 41 minuten weer op voorsprong. In de laatste minuut was het Mike Colins die de wedstrijd naar overtime bracht. Ondanks een schotenverhouding van 0-6 in het voordeel van Ingolstadt lukte het hen niet om Mathias Niederberger te passeren in overtime. Ook niet bij de shootouts, de enige die scoorde was Gogulla voor Düsseldorf.

Grizzlys Wolfsburg – Adler Mannheim 5-3

De eerste zes goals verdeeld over beide teams waren allemaal powerplay goals. Tot aan de eenenvijftigste minuut werd er gescoord door Jeff Likens, Brent Aubin en Daniel Sparre voor Wolfsburg en Joonas Lehtivuori, Andrew Desjardins en Markus Eisenschmid voor Mannheim. Nickolas Latta en Sebastian Furchner zorgden ervoor dat de punten in Wolfsburg bleven.

Kölner Haie – EHC Red Bull München 1-6

De Haie kregen een dure nederlaag te verwerken tegen München. Het verschil werd gemaakt door de special teams. Red Bull scoorde twee keer een shorthanded goal via Frank Mauer en Michael Wolf en twee powerplay goals wederom via Wolf en een van John Mitchell terwijl Lucas Dumont Köln nog op voorsprong had gebracht in de eerste minuut. Andreas Eder en Yasin Ehliz zorgden ervoor dat de uitslag nog wat hoger uitviel.

Eisbären Berlin – Krefeld Pinguine 6-3

Na veertig minuten leek een verrassing in de maak, doordat Krefeld met een 2-3 voorsprong in een confrontatie met een directe concurrent voor plek tien, na veertig minuten leidde. In de laatste periode werd er nog vier keer gescoord door Berlijn via Florian Kettemer, Jamie MacQueen, Marcel Noebels en Austin Ortega waardoor Krefeld met nog vijf wedstrijden te gaan een achterstand heeft van zes punten op de tiende plek.

Iserlohn Roosters – THOMAS SABO Ice Tigers 8-2

Na twee periodes stond er 4-2 op het scoreboard, maar in de derde periode werd er nog even vier keer gescoord door Iserlohn. Een powerplay goal van Lean Bergmann en een short handed goal van Marko Friedrich kort achter elkaar, bezegelden eigenlijk al het lot van Nürnberg, maar Jonathan Matsumoto en Travis Turnbull wreven het nog even extra in met twee goals in de laatste minuten.

De stand na 47 wedstrijden:

Previous Färjestad is erg goed in de SHL, geen revanche voor Martijn Oosterwijk
Next TV beelden, locatie finale, kwartfinales en Rastik Veres